Obrovský los uvízl v ledu. Muži riskují, aby ho zachránili

Přidat na Seznam.cz

Losy můžete běžně vidět, jak se potulují po lesích Kanady, Aljašky a severovýchodu Spojených států, a také severní Evropy a Ruska. Jsou dokonale přizpůsobeni životu v zasněženém a mrazivém prostředí, ale i losi se někdy mohou dostat do potíží na tenkém ledě.

Muži riskují, aby zachránili vyčerpaného losa

Záchrana uvízlých losů není nikdy bez rizika! Los na níže uvedeném videu je zpola ponořený ve vodě a opírá se o ledovou kru. Stejné výzvě čelí i záchranář, který se snaží k uvízlému zvířeti dostat. Podél ledu se mu podaří připevnit lano k jedné ze zadních končetin zvířete. Jakmile je zvíře vytaženo na pevnou zem, vyčerpanému zvířeti se podaří postavit na nohy a dokonce dovolí svým záchranářům, aby mu namasírovali krk.

Jak porozumět chování losů

Losi jsou obvykle nejaktivnější během úsvitu a za soumraku. Jejich zrak je slabý, ale sluch a čich mají vynikající, a proto je velmi pravděpodobné, že los pozná, že se blížíte. Přestože losi nejsou dravci, jsou to obrovští savci, a proto jsou potenciálně nebezpeční. Navíc mají pověst agresivních zvířat vůči lidem. Naštěstí vám dají několik varovných znamení, že se chystají zaútočit. Dávejte si pozor na to, že skloní hlavu a stáhnou uši dozadu. Můžete si také všimnout, že si olizují čenich a že jim vstávají chlupy na krku. V tu chvíli byste měli pomalu ustupovat nebo se dokonce schovat za strom, pokud to jde!

Zdroj: AZAnimals