Prase bradavičnaté se ocitlo ve spárech dvou hladových lvic

Přidat na Seznam.cz

Lvi mají při lovu velkou trpělivost a jsou schopni v tichosti vyčkávat, dokud nenastane ten správný okamžik k útoku. Zatímco jsou prasata bradavičnatá většinou mírumilovná zvířata a obvykle volí raději útěk než boj.

Setkání prasete bradavičnatého se lvy

V první polovině videa vidíme, jak se prase bradavičnaté prochází a klusá po prašné cestě. Neuvědomuje si ale, že hned nalevo od kamery čeká dvojice lvů, kteří ho chtějí přepadnout. Lvi projevují velkou trpělivost tím, že zůstávají schovaní. Najednou se jeden ze lvů začne plížit dopředu a prase najednou vycítí, že se něco děje. Nakonec si zvíře lva všimne a pokusí se o útěk. Nakonec se ocitlo v jejich spárech.

Je normální, že se prasata bradavičnatá perou se lvy?

Prasata bradavičnatá se svými kly a velkou lopatovitou hlavou mohou zdát jako tvrdá zvířata, ale pokud jde o predátory, jako jsou lvi, gepardi, levharti, divocí psi nebo hyeny, obvykle se jim raději vyhnou. Prasata bradavičnatá se vyskytují v celé jižní a střední Africe a poznáte je podle čtyř ostrých klů a hrbolů na obličeji, které vypadají jako bradavice – odtud název bradavičnatí. Žijí v rodinných skupinách a málokdy jsou agresivní. A jak je vidět z tohoto videa, nejsou to pomalá zvířata. Pokud je nepronásledují lvi, podobně jako jejich domestikovaní příbuzní se bradavičnatí oddávají válení v bahně, aby se ochladili a unikli otravnému hmyzu.

Zdroj: AZAnimals