Vokální skupina Skety slaví 10 let svým čtvrtým albem

Skety | Foto: Lukáš Hausenblas

Šestičlenná skupina Skety platí za nejpůsobivější české seskupení, které má svou hudební tvorbu založenou čistě na pěveckých výkonech. Nyní si tito umělci užívají již desáté výročí založení, ke kterému si nachystali svou čtvrtou studiovou desku. Ta bude v půlce května pokřtěna v pražské La Fabrice operním pěvcem Adamem Plachetkou.

Skupinu Skety tvoří Veronika Vítová, Alice Bauer, Marta Kloučková, Michal Strnad, Štěpán Janoušek a Petr Wajsar, který se navíc stará o přesvědčivé studiové aranže. Jejich nejnovější deska vyjde již 3. května 2024 a ponese název Fascinating Futuristic Rhythm. Aby stál výsledek skutečně za to, šestici se zvukovou prací pomáhal oceňovaný italský producent Erik Bosio. Dílko vznikalo rovnou ve třech studiích, a sice v SONO, Soundsgate a Faust Records. Žánrový základ je poctivě jazzový tak jako na předchozích deskách, jak ostatně prozradila Marta Kloučková: “Některé z písní jsme začali zkoušet už v létě 2020. Písně postupně přibývaly a měly jedno společné – synkopy, bohaté harmonie a jazzový feel.” Kromě toho se ovšem na albu našel prostor také pro originální zpracování lidovky Teče voda teče nebo na evergreen Klobouk ve křoví.

Čtěte také: Kanadská písničkářka Ruby Waters zazpívá v Café V lese

Vydání nové desky bude událostí samo o sobě, skutečné vyvrcholení čtyřleté práce ovšem přijde 15. května 2024. Toho večera bude totiž počin jménem Fascinating Futuristic Rhythm pokřtěn v pražské La Fabrice. Kmotrem desky se stane operní pěvec Adam Plachetka. Vstupenky na toto vystoupení lze pořídit v síti Ticketportal.


Napište komentář

Michal Tykva
O Michal Tykva 391 Článků
Narozen 1999 v Kolíně, nyní si užívám rozmanitého studia na FHS UK a především ještě rozmanitějšího světa muziky