Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Co odlišuje Putina od Islámského státu? Přírodní zdroje a drahý oblek

Vladimir Putin při poradě po útoku na Crocus City Hall. Foto: Kremlin.ru
Vladimir Putin při poradě po útoku na Crocus City Hall. Foto: Kremlin.ru

„Obchod, prachy a drahý oblek lehkým pohybem ruky proměňují teroristu v prezidenta státu,“ píše Ekaterina Kanakova v komentáři a shrnuje, co následovalo po bestiálním útoku islamistických teroristů na koncertní halu u Moskvy.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

Islámský stát – Kyjev – Kreml. Je to jakýsi zatracený bermudský trojúhelník, v němž se ztrácí každý, kdo se snaží pochopit, kdo nese vinu za to, co se stalo v Crocus City Hall. Připomenu, že 22. března došlo v moskevské koncertní hale před vystoupením skupiny Piknik k teroristickému útoku. Vtrhli tam ozbrojení muži a zahájili palbu na diváky, následně došlo k explozím a vypukl požár.

Pochopila bych, kdyby se to stalo náhle a nečekaně, ale vás přece varovali!

Sedm zemí, sedm zpravodajských služeb vám Rusům vzkázalo, abyste zůstali doma, ale vy jste „nepřátelům Ruska“ nevěřili a s úšklebkem jste se dál věnovali svým věcem. Či jste se snad spoléhali na Vladimira Vladimiroviče a mysleli si, že podnikl nějaká protiopatření a vy jste v bezpečí? Spoléhat se na Putina byla chyba. Teď máme to, co máme, tedy desítky mrtvých a zraněných.

Jako obvykle po takových tragédiích začíná spousta lidí

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Jak přemýšlí Putinovo Rusko

Terorismus

Komentáře

V tomto okamžiku nejčtenější