InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Vernisáž výstavy kuriozit k 120. výročí založení muzea

    středa 1.5 16:00 - Muzeum, Vodňany

  • Výstava historických hraček

    středa 1.5 9:00 - Muzeum – Stará radnice, Volyně

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Podolský most se uzavře příští rok na jaře. Rekonstrukce má trvat skoro dvacet měsíců

 Autor: archiv JčTEĎ

    Autor: archiv JčTEĎ

PODOLSKO – Ředitelství silnic a dálnic potvrdilo, že Podolský most vyžaduje opravu a příští rok bude uzavřen. K plánované uzavírce dojde v dubnu roku 2025 a potrvá až do listopadu roku 2026. Ředitelka českobudějovické správy ředitelství silnic a dálnic Vladimíra Hrušková potvrdila, že dojde k celkové rekonstrukci mostu.

„Bude kompletně vyměněno příslušenství mostu, tedy zábradlí, římsy, vozovka, dále mostovka, tedy nosná konstrukce na obloucích. Vlastní oblouky, stojky a pilíře budou ponechány a budou sanovány. Konstrukce mostu po rekonstrukci bude obdobná stávající konstrukci. V rámci rekonstrukce budou také rozšířeny chodníky na mostě," popsala změny ředitelka českobudějovické správy ředitelství silnic a dálnic Vladimíra Hrušková.

Předběžný odhad staveních nákladů je zatím 250 milionů korun. Oficiální cena oprav bude známá až po tendru. Jak bude ředitelství silnici a dálnic řešit objízdné trasy? „Objízdná trasa je vedena z Písku po I/20, tedy D4, do Letů a dále po I/19 přes Milevsko směr Tábor. Pro pěší nebude zřizovaná obchozí trasa," uvedla Vladimíra Hrušková.

Právě kvůli chystané 20 měsíců dlouhé opravě Podolského mostu je nutné napřed opravit mosty u Zvíkovského Podhradí, které budou řidiči nepochybně také k objíždění využívat. Most přes Otavu byl opraven loni, oprava Vltavského mostu odstartuje nyní 2. dubna.

Podolský most měl být opravený už dříve. „Bylo to odloženo z důvodu složitosti přemístění inženýrských sítí vedoucích po obou stranách mostovky. Jedná se o plynovod a z druhé strany o produktovod. V rámci rekonstrukce musí dojít ke vhodnějšímu uložení na mostní konstrukci. Zároveň provedení přeložek těchto sítí musí být v koordinaci se zabezpečení dodávek přepravovaných surovin. Například nebylo možné současně realizovat přeložky plynového vedení vyvolané stavbou I/20 na trase Hněvkov – Sedlice, která probíhá v letošním roce, a zároveň při rekonstrukci Podolského mostu, " vysvětlila ředitelka Hrušková.

Nepříjemná je zpráva o uzavření Podolského mostu hlavně pro řidiče, kteří tudy jezdí přes Vltavu za prací. Radost z uzavírky nebude mít ani podolský obchod, u kterého řidiči na této trase zastavují nebo stánek na parkovišti u mostu.

Diskuse k článku - 48 příspěvků
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
« Novější příspěvky 1 2 3 4 5 6  | Starší příspěvky »
  • Jo 

    Reagovat

     

    Podolský Most od příštího dubna komplet uzavřen všemi směry náhradní autobusová doprava nebude aby nabírala před podolským mostem a za podolským mostem záchranka do Olešné a jiných vesnic kde Nebude možno přijet vozidlem volat záchranku leteckou například bernartický starosta uvedl že proplatí 10% nákladů letecké záchranky ale má více starostí s novým bernartickým náměstíčkem kde budou autobusy parkovat a stavět nahoře a Náměstíčko dostane nový ráz a opilci a problémový budou oplocení

    Vloženo 30.4.2024 19:27:27

  • Neinformovaný občan 

    Reagovat

     

    Záchranka bude do Olešné létat? A co podnikatelé, co jezdí na Ono? Ty ztratí výhody...

    Vloženo 21.4.2024 14:11:31

  • Zderus 

    Reagovat

     

    Tak uzavření nebude na 20 měsíců mostu komplet ale 3 roky,

    Vloženo 2.4.2024 20:08:24

  • Marve 

    Reagovat

     

    To rogalo, beru dobrý dopravní prostředek

    Vloženo 29.3.2024 20:10:03

  • Gábo 

    Reagovat

     

    Nezlobte se ale já to myslel vážně že vám půjčím s Bernartic rogalo a dvojplošních na přelet

    Vloženo 28.3.2024 17:59:12

« Novější příspěvky 1 2 3 4 5 6  | Starší příspěvky »
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace