Podnikatel osočuje královskou rodinu ze lži: Mlžení kolem Kate přirovnal k severokorejské propagandě

Když princezna Kate odhalila svou diagnózu, enormní zájem neopadl. Mnozí kritici totiž pochybují o pravosti jejího videa i předchozích vyjádřeních královské rodiny. „Palác lhal a britský tisk mu pomohl lhát,“ napsal na platformě X podnikatel Christopher Bouzy.

Reklama

Oznámení princezny Kate, že trpí rakovinou, šokovalo téměř všechny. Po jejím zmizení kolovaly divoké spekulace, které hraničily až s fantazií. Tuto skutečnost však téměř nikdo nebral jako reálnou.

A zatímco se napříč celým světem strhla vlna podpory a optimistických predikcí, objevily se rovněž názory, které princezninu zpověď ve videu publikovaném na sociálních sítích kritizovaly.

Snad nejhlasitěji se projevil podnikatel Christopher Bouzy, generální ředitel Bot Sentinel, který rozhodně nešetřil časem a nebral si servítky. Zpochybňoval britskou královskou rodinu obecně, ale rovněž i samotnou princeznu Kate.

V příspěvku na sociální síť X (dříve Twitter) zpochybnil pravost srdcervoucího oznámení ve videu a dřívější prohlášení paláce přirovnal k severokorejské propagandě. Podle jeho slov však média jeho vyjádření převrátila. Toto přirovnání nesměřoval ke Kateině rakovině, jak se šířilo, nýbrž ke stylu PR komunikace paláce a jeho spolupráci s britskými deníky.

„Palác lhal a britský tisk mu pomohl lhát. Tohle je opravdu nějaký druh propagandy Severní Koreje/Trumpa,“ napsal Christopher Bouzy v příspěvku na síti X, než Kate oznámila svou diagnózu. Královskou rodinu rovněž obvinil z veřejné dezinformační kampaně, kde poukazoval na upravené fotografie a údajné použití princezniny dvojnice. Jeho komentáře ihned vyvolaly kontroverzi a hněv příznivců Windsorů.

Bouzyho skepticismus ohledně princeznina vyjádření sdílela i reportérka BBC Sonja McLaughlan. „Je znepokojivé, že noviny jako The Times o tom informují jako o skutečnosti. Titulek ‚Kate poprvé spatřena na veřejnosti’ je zavádějící, když to zjevně není ona,“ uvedla na platformě X.

Ačkoliv si neodpustil tvrdou kritiku, vyjádřil souznění s jejím stavem. „Je mi líto, že má Kate rakovinu, doufám, že se plně uzdraví. Je ale také jasné, že všechny tři její dřívější fotografie byly falešné a palác se to snažil zakrýt,“ napsal.

Vedle toho poukázal na klip CNN, v němž lékař tvrdil, že Kateino prohlášení nedává z lékařského hlediska smysl. „Při vší úctě ke královské rodině, taková tisková zpráva nedává moc lékařský smysl,“ řekl profesor Jonathan Reiner, který působí na Univerzitě George Washingtona. Uvedl, že podobným operacím předcházejí rozsáhlé CAT skeny a MRI, přičemž dodal, že tým pravděpodobné věděl o rakovině už před operací.

V předchozích příspěvcích zveřejnil sérii záběrů, které ukazují Kate a prince Williama při procházce z minulého roku, přičemž přidal porovnávající video z jejich nedávné návštěvy Windsor Farm Shop. „Sestavil jsem několik starších videí Williama a Kate, jak se spolu prochází, a také nedávné video z farmy Windsor. Podívejte se a rozhodněte sami, jestli je to Kate nebo ne. Podle mého názoru jsme Kate na veřejnosti stále neviděli,“ napsal.

„Bylo nám řečeno, že se Kate zotavuje a že se brzy vrátí ke svým královským povinnostem. Přesto v nedávném videu drží tašku a svižně se pohybuje. Pokud je schopna takové aktivity, proč se ještě nevrátila k plnění svých královských povinností,“ dodal.

Zajímavé nicméně je, že podnikatel patří mezi přátele prince Harryho a Meghan Markle. Dokonce se objevil v jejich dokumentu na Netflixu. Zdroje odhalily, že se bývalí královští členové o diagnóze Kate dozvěděli až z televize, proto média poukazují na nedostatek předběžné komunikace královské rodiny. Vztahy mezi nimi jsou natolik napjaté, že nelze říci, zdali se bude princ v rodné Británii objevovat častěji.

Síť konspiračních teorií, které se šířily jako nákaza, patrně královskou rodinu uvrhla do určitého šoku, proto komunikaci s veřejností pojala docela špatným způsobem. Bývalý oficiální mluvčí Kate a Williama řekl, že online cílení na princeznu bylo to nejhorší, čeho byl svědkem.

„Je to jakási permanentní smyčka zkázy. A je to to nejhorší, co jsem kdy viděl,“ řekl Paddy Harverson v pořadu Sunday With Laura Kuenssberg stanice BBC. Podstatná část lidí Kate Middleton urputně hájí a zdůrazňuje její sílu čelit této těžké době před zraky veřejnosti.

Odborníci se vesměs shodují, že byla Kate až nelogicky kritizována za to, že ihned nesdílela informace o svém zdravotním stavu. V tak těžké životní situaci je pochopitelné, že se s ní chce nejdříve vypořádat, než vyjde s pravdou ven. Ostatně nebýt mediálního šílenství, které se rozpoutalo, patrně by si ještě své tajemství nějakou chvíli nechala pro sebe.

Navzdory spekulacím většina populace doufá, že Kateino vystoupení potlačí jakékoli pochybnosti o jejím zdraví a usnadní tak její následný proces zotavení.

Autor: Pavla Krejčí.

Diskuze Vstoupit do diskuze
Přidat na Seznam.cz
Zakládáme si na tom, aby NašeTéma.cz bylo místem bezpečné diskuze. Přidávání komentářů do diskuze je proto dostupné pouze s účtem na Seznam.cz.

Pokud jste v článku zaznamenali překlep, nesrovnalost či chybu, neváhejte nám, prosím, napsat na email: tym@nasetema.cz. Děkujeme!

Reklama
Reklama
Reklama