Hlavní obsah

Potvrzeno. Karlovy Vary povedou šampioni z Nagana

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Totální zemětřesení v realizačním týmu hokejového klubu Energie Karlovy Vary. Jako trenéři se v nové sezoně na střídačku jedenáctého týmu extraligy postaví olympijští vítězové Pavel Patera s Davidem Moravcem.

Foto: Pavel Mazáč / CNC / Profimedia

Pavel Patera bude trénovat Karlovy Vary

Článek

Sport.cz o změně informoval už před dvěma týdny, kdy měl tuto informaci potvrzenou ze dvou na sobě nezávislých zdrojů, podobně jako nástup Jiřího Kalouse do manažerské pozice v Energii, jejíž majitel chystá absolutní restart sportovního vedení klubu s novými lidmi. Nyní změny oficiálně potvrdil i klub.

„Podepsali jsme s nimi dvouletou smlouvu. Cítím z obou trenérů chuť do práce, ambice něco dokázat a sebe i celé mužstvo dál posouvat. Realizační tým prochází výraznou obměnou a je dobře, že do Energie přichází někdo zvenčí s novým pohledem. Všichni mají před sebou spoustu práce a přeji, aby se jim dařila,“ potvrzuje dřívější exkluzivní informace webu Sport.cz i jednatel karlovarského klubu Daniel Tobolka.

V konečném důsledku to vede k tomu, že Patera s Moravcem opustili práci u reprezentační sedmnáctky a Kalous po květnovém MS skončí jako asistent u národního týmu.

Pro Pateru budou Karlovy Vary třetí extraligovou štací, působil už v Mladé Boleslavi a loni na začátku sezony i ve Spartě. Moravec se na střídačce celku z nejvyšší domácí soutěže objeví poprvé.

Reklama

Související témata: