Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První reakce: pokračování Krotitelů duchů zamrzlo v čase


ikona
do_Od
Bill MurrayKrotitelé duchůKrotitelé duchů: Říše leduPaul Ruddprvní reakce
Po solidně přijatém Odkazu je tady pokračování, které prý bokem nostalgie nenabízí už vůbec nic. 

No, asi jsme to tak nějak všichni čekali. Po nikterak oslnivých trailerech a ještě vehementnějšímu vsázení na nostalgii, odkazy na staré filmy a dokonce už i do větší míry původní zasazení a obsazení, se kritici tentokrát shodují, že Krotitelé duchů: Říše ledu není sequel, který stojí za to vidět.

V době psaní má snímek na Rottenech jen 44 % pozitivních recenzí s průměrným skóre 5,2/10. Vzhledem k dřívější premiéře ve Státech už je pak venku i divácké hodnocení, které je o něco pozitivnější. 84 % a 4,2/5 značí, že fanoušci originálu (kteří se do kina vrhli jako dost možná zatím jediní) si návrat starých hrdinů a přesun zpátky do New Yorku přece jen celkem užili.

Nicméně co se teda kritikům tolik nelíbí? Snímek údajně doslova kopíruje děj jedničky, přičemž opravdu překypuje nostalgickými narážkami a momenty do takové míry, až vás v nich utopí. Málokdy přitom zvládá přijít s čímkoli novým. Dále se filmu vyčítá absence humoru (vtipy vůbec nefungují), přehlcený scénář nebo celková únava materiálu. Co se naopak chválí je víceméně jen to obsazení. Bill Murray měl nicméně nakonec pravdu, když řekl, že sequel ke Krotitelům duchů nikdy nebyl potřeba.

U nás film dorazí do kin 11. dubna, na konečný verdikt od nás samotných si tak ještě pár dní počkáte.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace