Návštěvy bytů

Nevelký byt, ve kterém se vše točí kolem bytového jádra

Od   | 

Mladík po vysoké škole se konečně přestěhoval do svého prvního domova, a protože chtěl bydlet vkusně, nevelký byt prošel kompletně proměnou. Těšte se na jednoduché a přitom praktické nápady.

Okolo bytového jádra se odehrává celý koncept bydlení. Zdroj: Studio Doppio

Ústředním motivem, kolem kterého se vše točí, je bytové jádro. V něm je podle standardu koupelna s toaletou. Stěny tohoto jádra jsou využity pro ukládání, a tak je obepínají dřevěné police, které v budoucnu rozzáří barevné knihy a talismany z cest. Tento prvek je dekorován šedou stěrkou, která je použitá i na stropě a části podlahy, proto výsledek nepůsobí robustě, ale je v nevelkém prostoru potlačený.

Neutrální odstíny rozbíjí barevné obrazy. Zdroj: Studio Doppio

Úzkou krátkou chodbou vcházíme do společenské části s hnědou sedací soupravou a černými křesílky, nechybí odkládací kovový stolek. Bílé stěny doplňuje kontrastní šedá, která celému prostoru dodává přirozený šmrnc a eleganci. Na podlaze zůstaly původní dřevěné parkety, které navozují útulnost a teplý pocit. Jednoduché a neutrální barvy rozbíjí barevný kobereček a obrazy, na které upře svůj zrak každý host.

 

Proč je důležitá správná barva světla?

 

Kuchyně je sice maličká, ale mladý muž nepotřebuje pro skromné vaření rovnou vývařovnou. Samozřejmě tady nechybí základní spotřebiče, jako je vestavěné trouba v panelovém systému, varná deska a dostatek úložného prostoru. I tady, stejně jako ve zbytku bytu pociťujeme snahu o industriální vzhled. Antracitová barva na skříňkách, betonová pracovní deska a nerezové doplňky jasně ukazují směr. Ani v kuchyni nechybí otevřené police, které sem vedou již z předsíně a právě zde končí. Přestože v bytě byla snaha jednotlivé části interiéru od sebe oddělit, právě spojené police prostor příjemně sjednocují. Dostatek světla zajišťuje nejen okno, ale i reflektorová svítidla, která se sem skvěle hodí.

Police obepínají stěnu od vstupu až do kuchyně. Zdroj: Studio Doppio

Ložnice se nachází na druhé straně bytu a je možné ji oddělit robustními posuvnými dveřmi. To v momentě, kdy mladík chce mít soukromí, jinak se dveřmi zavírá také prostorná šatní skříň. Bez povšimnutí nemůže zůstat jejich vzhled, který skvěle ladí s celkovým charakterem interiéru. Tentokrát má dřevo industriální patinu a společně s kovovou konstrukcí ve stejném nádechu vytvářejí vlastní dekorativní prvek. 

Dveře oddělující ložnici ukrývají také šatní skříň. Zdroj: Studio Doppio

 

Variabilní pohovka vhodná i do menšího pokoje

 

Absenci denního světla v koupelně vyřešili architekti pomocí vestavěného okna, které díky rekonstrukci nebylo problém začlenit. Ani tady nechybí betonová stěrka, která nevelký prostor příjemně sjednocuje. Jednoduchost celého prostoru podtrhuje sprchová zástěna z čirého skla a podomítkové provedení baterií.

Zdroj: Studio Doppio

Betonová stěrka malou koupelnu sjednocuje. Zdroj: Studio Doppio

 

Fotogalerie:

 

Jak ukrýt kuchyni, nebo pracovnu?

 

 


You must be logged in to post a comment Login