Rakušan vyzval Babiše na otevřený souboj před lidmi. Bez cenzury

Vít Rakušan a Andrej Babiš
Vít Rakušan a Andrej Babiš
Foto: Profimedia
Rudolf Šindelář | Redaktor
[email protected]
Publikováno: 26. 3. 2024

Říká se, že s jídlem roste chuť. Tak se dá smýšlet o nejnovějším počinu z »dílny« ministra vnitra Víta Rakušana. V rámci své reality show s názvem »Debaty bez cenzury« patrně zjistil, že dotazy od občanů nejsou takovým politickým »bonbonkem«, jak by se možná čekalo, a v rámci politické kampaně před plejádou nadcházejících voleb se rozhodl pro mistrovský kousek – vyzval na souboj lídra hnutí ANO Andreje Babiše. Pro redakci ŽivotvČesku.cz v krátkém komentáři špičkový konzultant Karel Komínek z Institutu politického marketingu uvedl, že jde o skvělé »PR dílko«. "Pan Rakušan z něj může ve všech případech jen těžit," zdůraznil.

Rakušan má za sebou tour takzvaných »Debat bez cenzury«, na kterých si chtěl vyslechnout od lidí kritické podněty k vládní politice. První debata byla v Karviné, poslední vyvrcholila v pondělí v Havířově.

"Tohle jsou místa, odkud Starostové a vláda neslyší zrovna velkou chválu. A proto je důležité se osobně potkat a říct si všechno úplně na rovinu," uvedl k tomu na začátku své »reality show« Rakušan. Dále podnikl i zastávky v Sokolově, Mostu, České Lípě, Vyškově, Přerově a Ústí nad Labem.

Na poslední zastávce v Havířově, kde byl v pondělí, jak bylo zmíněno, předseda STAN ohlásil, že se nyní hodlá více soustředit na čas strávený s rodinou. Projekt »Bez cenzury« bude i nadále pokračovat, ale bez jeho účasti –⁠⁠⁠⁠⁠ pomyslnou štafetu přebrala Danuše Nerudová a Jan Farský, a to v rámci kampaně před volbami do Evropského parlamentu.

Nyní však přišel Rakušan na svých profilech na sociálních platformách s ostrou výzvou. "Andreji Babiši, vyzývám vás na DUEL v Debatě bez cenzury. Jen my dva a otázky od lidí," uvedl. Dále sdělil, že je připravený a »Babišova složka na něj jistě také«.

"V tomto případě neexistuje konstelace, ve které by z toho pan Rakušan nemohl něco vytěžit. Důvodem je, že jde o výzvu veřejnou, lidé to začnou sdílet a jsou dvě možnosti. Pokud dojde k duelu s Andrejem Babišem, tak lidé, kteří podporují pana Rakušana, budou spokojení. A ti, kteří podporují pana Babiše, také budou spokojení. To znamená, že z pozice ministra vnitra dojde k »jakémusi« vítězství, že výzvu navrhl. Pokud pan Babiš odmítne, tak to i v tomto případě pro pana Rakušana znamená vítězství," vysvětlil pro ŽivotvČesku.cz respektovaný expert na politický marketing Karel Komínek s tím, že v nadcházejících volbách je Rakušan vyzývatelem »trojkoalice SPOLU«.

"V tomto případě je to pak šikovně namířené, protože »antibabišovský« sentiment je jedna z nejsilnějších hodnot, kterou mají všechny vládní strany. A takto se panu Rakušanovi může podařit přiřknout si tu nálepku »antibabiše« přímo k sobě," dodal pro ŽivotvČesku.cz věhlasný odborník.

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.