O Velikonocích začíná provoz na Jemnické dráze


5 1 vote
Hodnocení článku

Původně rozsáhlý projekt vybudování železnice spojující Moravský Krumlov s Třeboní dnes připomíná dvacet kilometrů dlouhá Jemnická dráha. Téměř 130 let stará kulturní památka vede z královského města Jemnice přes několik obcí až do Moravských Budějovic. O Velikonocích se na dráhu opět vrací pravidelné víkendové jízdy motorovým vozem řady 810 Railway Capital, na kterých lze využít jízdenku v rámci Veřejné dopravy Vysočiny (VDV).

Vlak jezdí v sobotu, neděli a také při státních svátcích od Velikonoc až do konce září. Na dráhu se vrátí ještě o adventních víkendech. V každou prázdninovou sobotu pak vyjíždí souprava s otevřenými vozy, z kterých malebná krajina jihozápadní Moravy obzvlášť vynikne. Železnice se vine kolem Inženýrského kopce u Lhotice s výhledem na dominantu kraje, kostel ve Velkém Újezdě. S panoramatem Moravských Budějovic dráha klesá až k zastávce Jackov, odtud přes rozvodí Rokytky a Jevišovky vede pod nejdelším silničním viaduktem na Vysočině a pokračuje až na moravskobudějovické nádraží.

Přestupní jízdenku v tarifu VDV platnou také na historické dráze lze zakoupit u dopravců napříč celou Vysočinou. Jízdní řád a další informace jsou k dispozici na odkazu: https://www.svd-jzm.cz/products/pravidelne-vikendove-vlaky-na-jemnicke-draze/

 

 

 

Zdroj a foto:

Kraj Vysočina


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup
5 1 vote
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments

Další články z IZDoprava.cz

Stránka načtena za 1,98384 s | počet dotazů: 211 | paměť: 20395 KB. | 27.04.2024 - 01:03:27