Dnes v Ulici: Irena se po delší době opět zachová jako ředitelka školy a Franta konečně pozve Lucku ven

Dnes v Ulici: Irena se po delší době opět zachová jako ředitelka školy a Franta konečně pozve Lucku ven
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Někdy trvá delší dobu, než se k něčemu rozhodneme, rozhoupeme nebo se začneme chovat podle toho, co si situace žádá. Je to i případ Ireny, která opět řeší krizi ve své škole a Franty, který konečně zve Lucku na rande.

Frantovi scénáristé dohazují jednu holku za druhou

Franta má šťastnou roli. Ačkoliv na to nevypadá, k nohám mu padá jedna dívka za druhou. Je sice dobře vychovaný a k důležitým věcem se staví jako chlap. Svým vzrůstem i vzhledem však není kdovíjak úchvatný a také je chudý jako kostelní myš. Navíc má své závazky. Přesto o něj holky z Ulice opravdu stojí. A není to jen jeho nerozvážná láska se Skyler. Také Bára Klímová podlehla jeho kouzlu a teď na něm může oči nechat půvabná Lucka z krámku. Vtipné je, že Franta jakoby vše nechává volně plynout a holky vždy ochotně počkají, až se konečně uráčí pozvat je někde ven a něco si s nimi začít. Teď se dočkala i Lucka, která Frantu nabaluje už delší dobu. Dokonce jí z Amsterdamu přivezl kakao. Ale opět to nebyl jeho nápad, nýbrž nápad jeho syna. No jen aby Lucka nebyla překvapená, když mu na ni nebude kvůli synovi zbývat čas. Ostatně stát se může to, co se stalo Báře. Zničehonic se zde zjeví Skyler se svými projekty a Franta se s ní znovu spustí... toho snad scénáristé diváky ušetří.

Erik věci bere tak, jak jsou

Svou mámu Erik špatně odhadl, když svým kámošům tvrdil, že za něj průšvih vyžehlí. Nevyžehlí, protože to nejde. Nejraději by ho roztrhla jako hada za to, že jí dělá takovou ostudu. Ale zdá se, že není jediná, kdo se stydí. Také Erik se stydí. Ne za to, že pije ve škole, nýbrž za to, že se jeho máma tahá s profesorem Junkem. U Ireny v ředitelně to dává ostře najevo a nejde si toho nevšimnout. Dvojku z chování samozřejmě chápe. V průběhu jednání několikrát vyjede na svou matku, aby za něj nemluvila. Je zkrátka připraven čelit následkům. Dvojka z chování pro něj nic neznamená, když na střední stejně jít nehodlá. Soňa snad už lituje, že Erika do přestupu nutila. Že se jí takhle pomstí, s tím nejspíš nepočítala. Už ztrácí vážnost v očích všech učitelů. Za chvíli ji už nikdo nebude brát jako autoritu, nýbrž jako matku, která absolutně nezvládla své dítě.

Irena se konečně zase chová jako ředitelka

Irena omezila kojení a už je to znát. V ředitelně se totiž po dlouhé době opět chovala jako ředitelka a ne jako někdo, kdo je tam jen na skok a nemá vlastní hlavu.  Možná už sama tuší, že Magda měla se Soňou pravdu. Jak jen si Soňa mohla myslet, že jí něco takového projde? Co by na to řekli ostatní žáci? A Prokop? Toho by nejraději zašlapala do země. Nejen za to, jaké příkoří způsobil Magdě, ale hlavně za to, že randí s další učitelkou a vůbec se přitom nekrotí. Osobně a důrazně ho varuje, aby brzdil, přestože takto rozjetý vlak už nejspíš nezastaví.

Zdroj článku:
  • Autorský text