Pohled na barevné kraslice je sice pěkný, ale pokud se tím vyloženě neživíte, určitě si dovedete představit lépe strávený čas. Naštěstí i barvení vajec se dá sfouknout nadmíru efektivně, aniž byste se za svůj výtvor musela před návštěvou stydět. Nemusíte se bát ani toho, že kromě vajíček bude barevná celá kuchyň, až zapojíte do akce děti. Slibujeme, že z této kreativní činnosti se nestane noční můra.

Stačí fixy a papírové utěrky

Zabavit děti, to je jedna z nejtěžších disciplín. Co chvíli jim totiž uteče pozornost jinam. U nejmenších je navíc problém ten, že se sice chtějí zapojit, ale nemají ještě plně vyvinutou motoriku, což pro mámu znamená spoustu příležitostí pro barevnou nehodu, takže nakonec bude kromě vajíček barevná celá kuchyň, ale tento návod je naštěstí plně bezpečný i pro nejmenší. Potřebujete jenom pár věcí, které jistě máte doma.

Jak na to?

  1. Popadněte barevné fixy, papírové utěrky a vejce uvařená natvrdo.
  2. Na kus papírové utěrky naneste fixou kombinaci různých barev, tady se mohou děti vyblbnout a zapojit představivost. Zkusit můžete i jednoduché kresbičky a uvidíte, co to udělá.
  3. Papírovou utěrku omotejte kolem vajíčka a zajistěte gumičkou.
  4. Vajíčko ponořte do sklenice s vodou, jen aby utěrka nasákla, a položte ho nebo zavěste stranou, dokud neuschne.
  5. Když je papírová utěrka úplně suchá, sundejte ji a těšte se ze svého výtvoru. Vajíčka vypadají trochu jako kdyby pocházela od duhového jednorožce, pokud v nich má zrovna vaše dítko zálibu, bude z výsledku nadšené.

Duhová vajíčka se budou vyjímat na každém stole, a přitom je jejich výroba opravdu rychlá a snadná. Kromě barevných fleků můžete vyzkoušet nakreslit na papírovou utěrku i jedno velké barevné kolo, přesně jako v tomto videu, výsledek bude zase o trošku jiný, ale rovněž moc pěkný.

TIP: Ideální jsou fixy s hrubým hrotem, aby se vám při kreslení utěrka netrhala. Nebo použijte utěrku z pevnějšího papíru. Zároveň se vyvarujte použití fixů, které se po namočení nerozpíjí, což jsou permanentní, na textil, porcelán či sklo.

Zdroj: iGlanc.cz, Instagram

Související články