Také máte s přicházejícími jarními teplotami chuť zatočit se svým šatníkem, uklidit si ho a nakoupit nějaké nové kousky, které oživí vaše outfity? Nejste v tom samy, tímto procesem si prochází asi většina z nás a má to své důvody. Vyřazování starého oblečení nám může pomoci znovuobjevit naše skutečné já a styl, který se možná v průběhu času ztratil pod vrstvami trendů a impulzivních nákupů. Uvolněním místa ve vaší šatní skříni tak uděláte prostor novým kouskům, které opravdu milujete a přináší vám radost. V jednoduchosti je totiž opravdu krása a vyčištění šatníku od nepotřebných kousků může působit jako terapie, která nás zbaví každodenního stresu a chaosu při vybírání outfitů. 

Najděte balanc

Patříte mezi ty, které se nemilosrdně zbavují všeho, co vyšlo z módy nebo se vám přestalo líbit? Nebo naopak sedíte 10 minut nad každým kouskem a stejně vás nakonec trápí plná skříň věcí a pocit, že nemáte co na sebe? Ani jedna varianta není ideální. Pokud se rozhodnete třídit šatník, měla byste být někde uprostřed. To znamená, že kousky, které mají hodnotu, jsou v dobrém stavu a zároveň jen tak nevyjdou z módy, byste si měla ponechat a dát jim ještě druhou a klidně i třetí šanci.

Oproti tomu levnější úlovky, které jste už neměla několik měsíců na sobě, protože je nemáte s čím kombinovat a nesedí vám, by si zasloužily druhou šanci jinde – třeba v second handech nebo v charitativních organizacích. Abyste zvýšila šanci na prodej, věnujte trochu péče úpravě – zašijte povolený knoflík nebo nechte opravit zip. Kvůli tomuto drobnému kroku oblečení nakonec neskončí na skládce a vy tak budete mít čistší svědomí vůči svým financím i planetě.

S rozhodováním, zda si ponechat to, či ono, vám možná pomůže těchto 5 kousků, které už opravdu nejsou trendy a vy se jich můžete s klidným svědomím zbavit.

Volná trika na jedno rameno

Doby, kdy se k upnutým kalhotům oblékala volná trika se spadlým ramenem, jsou už dávno pryč. Raději vsaďte na kvalitní triko vysoké gramáže z pevného materiálu, které nezmění po prvním vyprání svůj tvar. 

Skinny jeans

Ano, s těmito džínami bude pro spoustu žen těžké se rozloučit, ale stylisti mluví jasně. Upnutým džínům na tělo už definitivně odzvonilo. Nahraďte je širokými nohavicemi, rovnými džínami nebo třeba paper bag jeans. Stejně jsou mnohem pohodlnější! 

Vodopádové kardigany 

Tenké dlouhé nebo kratší kardigany s různě nařasenou nebo splývající látkou uprostřed už jsou mimo mísu. Zbavte se jich a zkuste místo nich klasické rozepínací svetry s výstřihem do V, oversize kimono s širokými rukávy nebo třeba klasické sako.

Tunelové šátky

Jejich čas skončil. Tenké šátky nebo pletené šály, které vám zničily při nandavání účes i make-up už pošlete dál. Raději investujte do klasických hedvábných šátků, které mají snad milion způsobů nošení a využití. 

Ultra tenké pásky

Upnuté office šaty s tenkým páskem v pase. Pamatujete? Nebo ještě tenké pásky vlastníte? Pryč s nimi. Daleko lépe uděláte, když je úplně vynecháte nebo pořídíte jejich daleko širší variantu. 

Zdroj: iGlanc.cz, instagramové módní profily: Najdi svůj styl, Adéla Kopáčková, Julia Silaj, Ela Svobodová - redaktorka se ve volném čase zajímá o módu i módní trendy, řadu let také pracuje jako módní redaktorka

Související články