Neděle, 28 dubna, 2024

Porodnice Nemocnice AGEL Nový Jičín společně s organizací Úsměv mámy posilují péči o duševní zdraví žen v těhotenství a raném mateřství

Porodnice Nemocnice AGEL Nový Jičín nově spolupracuje s organizací Úsměv mámy. Organizace podporuje šťastné mateřství a ženy, kterým do života vstoupily psychické obtíže v těhotenství a po porodu. Tato spolupráce reaguje na dlouho opomíjenou oblast péče o mateřství a zdůrazňuje rostoucí důležitost poskytování podpory a péče v této oblasti.

„Duševní zdraví žen v období těhotenství a raného mateřství získává stále větší pozornost, a to i díky iniciativám jako je ta naše,“ říká Kateřina Stanovská z organizace Úsměv mámy. Centrum péče o matku a dítě s organizací Úsměv mámy se těší, že mohou být součástí této pozitivní změny a rozšířit tak své služby prostřednictvím porodnice v Nemocnici AGEL Nový Jičín. „Model péče, který aktuálně implementujeme v porodnicích AGEL, představuje významný krok směrem k posílení duševního zdraví žen v těchto životních fázích,“ dodává Kateřina Stanovská z organizace Úsměv mámy. 

Tento model péče vychází z dlouholetých zkušeností a zohledňuje specifika jednotlivých pracovišť. Jeho součástí je školení personálu porodnic, tvorba informačních materiálů a poskytování rychle dostupné první psychické pomoci. Cílem je snížit úroveň stresu, se kterým se ženy v nové mateřské roli potýkají, a současně je nasměrovat k odborné péči v případě potřeby. „Začíná tak nová éra pracovišť „mother mind friendly“, kterou bychom rádi postupně rozšířili i na další místa. Porodnice v síti pracovišť AGEL se stanou prvními, které tento inovativní model péče začnou provádět v praxi,“ dodává Kateřina Stanovská z organizace Úsměv mámy. 

Společným úsilím Nemocnice AGEL Nový Jičín s organizací Úsměvu mámy se snažíme vytvořit prostředí, ve kterém je duševní zdraví žen během mateřství aktivně podporováno a chráněno. Porodnice AGEL budou prvními porodnicemi, které tento model uvedou do praxe.

O porodnici Nemocnice AGEL Nový Jičín

O oblibě porodnice v Nemocnici AGEL Nový Jičín mimo jiné svědčí i ověřené recenze na Facebooku, kde naše rodičky osobně udělily v ověřených recenzích nejvyšší hodnocení 5 z 5. Kromě špičkové péče oceňují maminky především klidnou atmosféru, individuální přístup, celodenní bufet zdravých potravin a výběr ze 3 druhů poledního menu. Rády také využívají rehabilitační péče před a po porodu (rodičky i miminka), relaxační vanu, aromaterapii, muzikoterapie a bylinnou napářku, či předporodní kurzy (letos se musely pro velký zájem přidávat termíny).

Zdroj: TZ AGEL a.s.

RELATED ARTICLES