Piráti z Karibiku 6 budou rebootem s novými herci! S Deppem se nepočítá

Zdroj: Walt Disney

Piráti z Karibiku jsou oblíbenou dobrodružnou sérií, která stojí na Johnnym Deppovi v roli Jacka Sparrowa. Pět filmů už vydělalo přes čtyři a půl miliardy dolarů, kvalita posledních dílů ale byla velmi kolísavá. To však není důvod, aby nevzniklo další pokračování, o kterém se mluví už nějakou dobu.

Piráti z Karibiku 6 určitě vzniknou. Alespoň to tvrdí Craig Mazin, tvůrce veleúspěšných seriálů The Last of Us a Černobyl. Dvaapadesátiletý Newyorčan nyní potvrdil, že se společnost Disney nakonec chopí jeho vize, kterou studiu předložil. Ujistil také, že scénář je již zcela hotov.

Čtěte také: Návrat ke kořenům série! Trailer nového Vetřelce dělá velkou parádu

Mazin v rozhovoru opakovaně zmínil „bizarní“ nápad. Zatím není jasné, co tím přesně myslel, dá se ale předpokládat, že plánů na návrat pirátské ságy bylo několik, ale nakonec byl vybrán ten nejzvrácenější.

Producent uvedl věci na pravou míru

Od premiéry Salazarovy pomsty už uběhlo sedm let. A za tu dobu se objevilo hned několik  polopravd o dalším díle. Mimo jiné se hovořilo o projektu s Margot Robbie, možném návratu Deppa nebo zakomponování herečky Ayo Edebiri do role pirátky Anne Bonny. Producent Jerry Bruckheimer se nedávno rozhodl vnést do všech spekulací a dohadů trochu světla.

Bruckheimer v rozhovoru pro web ComicBook přiznal, že chystaný film bude čistokrevným rebootem s novými herci. Zdůraznil, že půjde o zcela nové ztvárnění populárního univerza. Podotkl také, že takový film je mnohem snazší realizovat než například Top Gun 3, protože není třeba čekat, až budou mít jeho hvězdy volné termíny ve svých diářích. Tvrdí také, že z obou titulů se dříve dočkají premiéry právě šestí piráti.

V tuto chvíli ještě není jasné, o čem přesně připravovaný film vlastně bude. Craig Mazin se s největší pravděpodobností bude aktivně podílet na jeho tvorbě a film by měl být začátkem nové éry a přivést na plátno mladé herce.

S režií už je nějakou dobu spojován Joachim Rønning, tvůrce Salazarovy pomsty, který v současné době chystá Tron: Ares. Zda se vrátí alespoň Deppův Sparrow v nějaké menší roli, je nyní nepravděpodobné, ačkoli Bruckheimer v minulosti tuhle informaci nikdy nevyvrátil a jasné odpovědi se nadále vyhýbá jako čert kříži.