Na Netflix míří akční jízda utržená ze řetězů! Brad Pitt v ní hraje nájemného zabijáka

Zdroj: Sony Pictures

Nejmodernější vlak jedoucí rychlostí přes 300 kilometrů za hodinu. Uvnitř se pohybuje banda nájemných zabijáků, zlodějů a dalších padouchů, zatímco v pozadí se odehrává příběh o pomstě a japonské mafii. Bullet Train s Bradem Pittem bude v dubnu dostupný na Netflixu.

Ve filmu strojvůdce Davida Leitche se setkáváme s Beruškou, specialistou na špinavou práci, který se potýká s jistými psychickými problémy a po přestávce se vrací ke své profesi. Dostane, zdá se, velmi jednoduchý úkol.

Čtěte také: Piráti z Karibiku 6 budou rebootem s novými herci! S Deppem se nepočítá

Beruška má zadržet kufr s tajemnou zásilkou, který se nachází v superrychlém vlaku jedoucím z Tokia. Problém nastane ve chvíli, kdy se Beruščin úkol proplete s cíli dalších nebezpečných jedinců. Postupem času si uvědomí všichni, že každý pasažér do poslední stanice nedojede v pořádku.

Rychle a zběsile

Bullet Train se řítí závratnou rychlostí. To je to nejdůležitější, co o tomto filmu potřebujete vědět. David Leitch neustále zahušťuje atmosféru a trousí esa, která má předem schovaná v rukávu. A navíc servíruje adrenalinovou akci, která se neštítí krve. Díky velké dávce humoru vypadají i ty nejmrazivější scény nelítostného krveprolití jako zvrácený vtip. Ne nadarmo bývá snímek označován za mix Tarantina a Ritchieho odehrávající se v Orient Expresu.

Leitch brilantně žongluje se žánry a vytváří ze svého díla skutečný hybrid akce, krimi a komedie. Absurdita a teatrálnost některých momentů se prolíná se scénami plnými dechberoucích efektů. Díky tomu má divák chvílemi pocit, že sedí v divadelním hledišti, a jindy zase, že jede ve vražedném rychlíku spolu s jeho pasažéry, a téměř cítí na své kůži nápor větru a svištění kol vlaku.

Nutno si ale přiznat, že Bullet Train jezdí po nerovných kolejích. Strojvedoucí se totiž řítí závratnou rychlostí a ani si nevšimne, že scénárista nastoupil s falešnou jízdenkou. Nastupujete na vlastní nebezpečí. Pokud jste si ale užili Wicka, Deadpoola a další akční komedie utržené ze řetězu, nebudete litovat.

Bullet Trailer bude na Netflixu od 8. dubna.

Zdroj: Sony Pictures