Nerudovou rozesmutnila ostrá kritika Rakušanových diskusí od nespokojených Pirátů. Promluvila o společném nepříteli

Danuše Nerudová
Danuše Nerudová
Foto: Profimedia
Jiří Ovčáček | Redaktor a komentátor
[email protected]
Publikováno: 27. 3. 2024

Komentář: Debaty bez cenzury ministra vnitra a lídra hnutí STAN Víta Rakušana bezesporu vyvolaly pozornost, jak už portál ŽivotvČesku.cz informoval. Způsobily ale také rozruch u koaličních partnerů. Nelibost dali najevo mladí Piráti i šéf partaje Ivan Bartoš. Domnívají se, že Vít Rakušan dělá z lidí hlupáky a jezdí si do regionů nechat nadávat. Jedničku kandidátky hnutí STAN pro eurovolby Danuši Nerudovou tím věru nepotěšili. Piráty pozvala, ať přijedou do Brna na debatu, aby se přesvědčili, že setkání s občany mají smysl.

Mladí Piráti se nechali slyšet, že Vít Rakušan jezdí do vyloučených lokalit za účelem nechat si nadávat. A předseda strany Ivan Bartoš šel s kritikou ještě dál, když obvinil Víta Rakušana, že z výjezdů do regionů dělá znevažující show.

"Co se týká výjezdů do krajů, oceňuji, že pan ministr začal dělat to, co za Piráty děláme už několik let. Jenom z toho neděláme reality show a z lidí, co se přišli na něco zeptat, hlupáky pro pobavení fanoušků na sociálních sítích. Za dva roky mám za sebou přes 50 výjezdů," citoval Ivana Bartoše portál Seznam Zprávy.

Bývalou prezidentskou kandidátku a aktuálně lídryni soupisky hnutí STAN pro volby do Evropského parlamentu Danuši Nerudovou výtky Pirátů vskutku nepotěšily. S pocity se svěřila ve videu na síti X. "No, já musím říct, že tady toto mě velmi mrzí. Já jsem na dvou diskusích byla, nic takového se na těch diskusích nedělo, vždyť všichni máme společného nepřítele. A ten se jmenuje populismus a extremismus," uvedla Danuše Nerudová.

Osten kritiky se snaží aspirantka na post europoslankyně otupit pozváním mladých Pirátů na debatu se šéfem hnutí STAN. "Vít Rakušan jezdí diskutovat s lidmi a bojuje s populismem a extremismem, tak nám pojďte pomoct. A já vás zvu. Přijeďte na diskusi do Brna a pojďme společně čelit populistům a extremistům, aby nám neukradli Evropu a aby vám neukradli budoucnost," vyzvala Danuše Nerudová s tím, že debata v Brně se koná 9. dubna.

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.