V přeplněném světě musí 20 % populace spáchat sebevraždu! Dystopická satira v prvním traileru

Zdroj: IFC Films

Globální ekologický kolaps nutí světové vůdce přijmout extrémní opatření ke snížení počtu obyvatel Země. Společnost IFC Films odhalila první trailer k filmu Humane, který je debutem kanadské režisérky Caitlin Cronenberg, dcery Davida a sestry Brandona Cronenbergových.

Humane je mrazivou dystopickou satirou. V důsledku katastrofálního ekologického kolapsu, který nutí lidstvo zbavit se 20 % své populace, se rodinná večeře Yorků změní v chaos, když se otcův plán zapojit se do nového vládního programu eutanazie strašlivě zvrtne. Děj se odehrává během jedné noci v jednom domě.

Čtěte také: Nejlepší sci-fi film z roku 2015 drtí Netflix! Matt Damon v něm už podruhé uvíznul na cizí planetě

Caitlin Cronenberg je známá jako fotografka celebrit a módy. Stojí za krátkým filmem The Endings, jenž vznikl na základě její stejnojmenné fotografické knihy a měl premiéru na filmovém festivalu v Torontu v roce 2018. O tři roky později se svým otcem natočila minutový kraťas The Death of David Cronenberg. Režírovala také hudební videoklipy a reklamy.

Ve filmu Humane, který se v dubnu objeví ve vybraných amerických kinech a posléze na streamu Shudder, se v hlavních rolích představí Jay Baruchel, Emily Hampshire, Peter Gallagher, Enrico Colantoni nebo Sebastian Chacon.

Zdroj: IFC Films