Noční nehoda v americkém Baltimoru: Loď zbořila most! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Noční nehoda v americkém Baltimoru: Loď zbořila most!

Zřícení mostu v americkém Baltimore, 26. 3. 2024
Zřícení mostu v americkém Baltimore, 26. 3. 2024 (Profimedia)

„Je to nepředstavitelná tragédie,“ popsal starosta města na východním pobřeží USA havárii ze včerejší noci. O půl druhé ráno místního času se zřítil čtyřproudý silniční most, do kterého narazila obří nákladní loď. Policie a záchranka hledají oběti, do vody mělo sletět sedm aut (z toho jeden náklaďák) a s nimi osm dělníků!

Singapurský koráb čekala rutinní cesta na Srí Lanku, ta se ale proměnila v hororový příběh. Z videí na sociálních sítích je vidět, že jen pár desítek po vyplutí z místního nákladního přístavu plně naložená loď (kapacita 9700 kontejnerů) před podjezdem mostu dvakrát zhasla, přišla o pohon a stala se tudíž neovladatelnou… A pak to přišlo: Prásk! Loď v nájmu obří dánské spedičním firmy Maersk v 1:28 h narazila do jednoho z podpůrných sloupů mostní konstrukce, a ta se zřítila jako domeček z karet!

Tragédie v americkém Baltimoru: Zhroucení mostu Key Bridge

Video se připravuje ...

„Most je pryč! Panebože...“ vydechne na videu jeden ze svědků nehody. Osm silničních dělníků a 7 jejich vozidel se zřítilo do chladných vod široké delty řeky Patapsco. Záchranářům se do uzávěrky podařilo vylovit jen dva muže, jednoho ve vážném stavu, šest zůstávalo nezvěstných. „Člověka by nikdy nenapadlo, že uvidí takhle zničený most. Vypadalo to jako z akčního filmu. Veškeré snahy směřují k záchraně lidského života,“ lomil rukama starosta Baltimoru Brandon Scott.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.