Manželka amerického prezidenta Bidena vydává obrázkovou knihu o své kočce z Bílého domu

Jill Bidenová začala psát novou knihu o své milované kočce Willow, která žije s ní a jejím mužem v Bílém domě. „Letos v červnu se kniha „Willow the White House Cat” objeví na prodejních pultech,“ uvádí Carly Tagen-Dye pro magazín People.

Reklama

První dáma Jill Bidenová napsala ve spolupráci s oceňovanou autorkou dětských knih Alyssou Satin Capucilli dětskou knihu „Willow, kočka z Bílého domu“, kterou vydá letos v červnu. Stejný měsíc oslaví Jill své třiasedmdesátileté narozeniny. Knihu ilustrovala Kate Berube a vydá ji nakladatelství Paula Wiseman Books.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený SimonKIDS (@simonkids)

„Kniha je o mourovaté kočičce Willow a jejím životě v Bílém domě poté, co si ji manželský pár adoptoval z farmy v Pensylvánii,“ uvádí magazín People. Willow se s novým domovem velmi rychle sžívá a zjišťuje, že je toho hodně k objevování.

„Jak Willow přeskakuje z místnosti do místnosti a zkoumá historii ve svém novém domově, rychle se dozvídá o všech neuvěřitelných lidech, kteří se starají o chod Bílého domu,“ uvedla Jill Bidenová.

„Willow všichni přivítali s láskou a péčí, stejně jako Joea a mě. Willow si na své cestě našla mnoho nových přátel a dává světu pohled kočičíma očima,“ dodává Jill.

Kočička Willow bydlí s manželským párem již od ledna roku 2022 a dostala jméno po rodném domově Jill Bidenové, který se jmenuje Willow Grove.

Kromě této nové knihy napsala Jill Bidenová ještě další knihy pro mladé čtenáře. Například Don’t Forget nebo God Bless Our Troops a Joey: The Story of Joe Biden.

O nové knize první dámy napsalo na svém instagramovém profilu také vydavatelství SimonKIDS. „Jsme nadšeni, že se můžeme podělit o obálku knížky Willow the White House Cat, obrázkové knihy vydané první dámou @drbiden, napsanou spolu s oceňovanou autorkou @alyssasatincapucilli a ilustrovanou uznávanou umělkyní @kateberubestudio,“ uvádí vydavatelství v příspěvku.

„Toto je příběh o tom, jak se kočka Willow z Bílého domu dostala z farmy v Pensylvánii do svého nového domova v Bílém domě a cestou si našla nové přátele,“ dodává. Pod příspěvkem se hned začaly hromadit radostné komentáře od lidí, kteří se nové knihy od Jill Bidenové nemohou dočkat.

Jon Anderson, prezident a vydavatel nakladatelství Simon & Schuster Children’s Publishing, uvedl: „První dáma Jill Bidenová vytvořila dojemnou obrázkovou knihu s kočkou Willow z Bílého domu. Malí i velcí čtenáři si užijí tento zábavný pohled do života Willow v Bílém domě. Užijí si také poselství, které bude jistě rezonovat s rodinami po celém světě.“

Autor: Nikola Strnadová.

Diskuze Vstoupit do diskuze
Přidat na Seznam.cz
Zakládáme si na tom, aby NašeTéma.cz bylo místem bezpečné diskuze. Přidávání komentářů do diskuze je proto dostupné pouze s účtem na Seznam.cz.

Pokud jste v článku zaznamenali překlep, nesrovnalost či chybu, neváhejte nám, prosím, napsat na email: tym@nasetema.cz. Děkujeme!

Reklama
Reklama
Reklama