S touto lahodnou buchtou zaručeně zaboduji každé Velikonoce. Stačí 5 levných přísad

Velikonoční kostka

Vymyslet originální pohoštění pro návštěvu se zdá jako velmi nelehký úkol, obzvláště ve chvíli, kdy se jedná o svátky. Proto jsme si pro vás jeden originální recept připravili.

Pro většinu hospodyň je problémem vymyslet originální občerstvení, obzvláště během svátků, ke kterým patří typické pokrmy. Rozhodli jsme se proto čtenářům představit zapomenutý recept na sladkou buchtu, která se na velikonoce hodí. Pokud se rozhodnete ji pro své hosty připravit, zaručeně je překvapíte a oni si pochutnají.

Ingredience potřebné na přípravu velikonoční kostky:

  • 8 vajec
  • 200 gramů cukru krystalu
  • 8 lžic teplé vody
  • 250 gramů hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 3 lžíce kakaa

Ingredience potřebné na krém:

  • 60 mililitrů mléka
  • 2 lžičky vanilkového pudinkového prášku
  • 200 gramů margarínového másla
  • 150 gramů moučkového cukru
  • 2 lžičky vanilkového cukru

Ingredience potřebné na polevu:

  • 100 gramů margarínového másla
  • 2 lžíce kakaa
  • 5 lžic cukru krystalu

S přípravou nám pomůže kuchyňský robot

Pokud máme kuchyňského robota, využijeme jej na smíchání ingrediencí, pokud ne, dáme si do misky veškeré ingredience na těsto, tedy vejce, cukr, teplou vodu, hladkou mouku a prášek do pečiva. Postupným mícháním vypracujeme hladké tekuté těsto, které si dáme stranou. K ruce si vezmeme hluboký plech a vymažeme jej olejem.

Postní dort

Lahodný velikonoční ořechový dort, který je u nás každoroční tradicí. Navíc je bez vajec

Těsto si rozdělíme

Připravené těsto rozdělíme do dvou misek, v jedné jej necháme tak, jak je, do druhé přidáme také připravené kakao. Do plechu nejprve nalijeme těsto světlé, postupně k němu přidáme také těsto tmavé, ideálně do nějakého originálního obrazce. Hotový plech s těstem umístíme do trouby, kde jej pečeme na 165 stupňů po dobu 25 minut.

Dezert velikonoční kostka

Uvaříme si krém a dokončíme dezert

Mezitím si na plotně v hrnci rozehřejeme mléko, které smícháme s pudinkovým práškem. Směs necháme vychladnout a následně do ní vmícháme také margarínové máslo a moučkový cukr. Takto připraveným krémem potřeme hotový korpus a vše nakonec zalijeme polevou. Dort uložíme do chladu a během dvou hodin jej můžeme podávat.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*