Kosatka vyhodí do vzduchu delfína jako kdyby to byla hadrová panenka

Přidat na Seznam.cz

Možná si myslíte, že delfíni jsou super roztomilí mořští tvorové, které si můžete prohlížet z pobřeží a lodí, ale pro kosatky jsou potravou. Tento delfín se na vlastní kůži přesvědčil o tom, jak nelítostné mohou kosatky být.

Kosatka si hází s delfínem

Krátký klip z útoku na YouTube najdete v dnešním příspěvku. Je na něm zachycen přesný okamžik útoku, který je ještě navíc zpomalený, abychom mohli ocenit sílu a přesnost úderu kosatky. Kosatka vyhodí do vzduchu delfína jako kdyby to byla hadrová panenka, jak můžeme vidět.

Co jsou kosatky zač?

Kosatky se živí několika různými druhy ryb, ale také tuleni a lachtany. Jak můžete vidět ve výše uvedeném klipu, loví delfíny a sviňuchy. Některé dokonce napadají mořské ptáky. Mezi hrozby, kterým kosatky čelí, patří lidé. Kvůli nim se totiž tito obři zachytávají do rybářských sítí a často podlehnou zraněním, které si přivodí, když se snaží dostat ven. Kosatky se také potýkají s nedostatkem potravy kvůli nadměrnému rybolovu. Tím se počet jejich populace dále snižuje. Kosatky bohužel negativně ovlivňuje také znečištění, které vypouštíme do oceánů. Může se jednat o cokoli od čističek odpadních vod až po pesticidy. Velký vliv na jejich zdraví mají také úniky ropy.

Zdroj: AZAnimals