Velikonoce v seriálu Ulice v průběhu let: Lenka Drápalová uvězněna v koupelně, žárlivé sledování Vilmy Nyklové i svatba Ondřeje a Báry

Velikonoční epizody seriálu Ulice: Dvě svatby, jedno uvěznění v koupelně, opilecké eskapády i náhlý porod
Zdroj: se souhlasem TV Nova
Velikonoce v seriálu Ulice nesmí chybět.Pamatujete si ještě Terezu?Terezu hrála Patricie Solaříková, dnes Pagáčová. Tehdy byly Velikonoce docela úsměvné. Spolu s Terezou pekl překvapení pro Báru celý dům...Velikonoce kdysi byly v Ulici i ve znamení sportu. + 8 fotek+ 9 fotek

Velikonoce se nevyhýbají ani nekonečnému seriálu Ulice. Pojďme se spolu podívat na to, jak to v něm na Velikonoce vypadalo v minulosti. Pamatujete si na Lenku a její uvěznění v koupelně nebo na velikonoční pátrání ovdovělé Vilmy Nyklové po milenkách jejího manžela?

Imrich Rešeta
Imrich Rešeta 27. 03. 2024 14:50

Diváci seriálu Ulice jsou zvyklí prožívat se svými oblíbenými hrdiny nejen radosti a strasti, ale také různé svátky. Třeba na Vánoce se obvykle vysílá speciální epizoda. Teď si však pojďme připomenout nejzajímavější Velikonoce z historie vysílání seriálu. A na nové díly Ulice se můžete podívat každý všední den od 18:30...

První Velikonoce v seriálu Ulice

Úplně první velikonoční svátek v Ulici byl o krásce v nesnázích. Lenka Drápalová (Michaela Badinková) se tehdy nechtěně uvěznila v koupelně kvůli vypadlé klice u dveří. Zachraňovat se ji vypravila Miriam Hejlová (Hana Maciuchová), samozřejmě v přestrojení, aby unikla z dosahu pomlázek. Její maskování bylo tak dokonalé, že se jí lekl i vlastní syn Jarda (Martin Hofmann).

Bára (Tereza Brodská) a Jitka (Ilona Svobodová) tenkrát raději utekly na výlet, ovšem ani ony pomlázce neunikly. Pan Pešek (Rudolf Hrušínský), Olda (Ondřej Pavelka), Tomáš (Petr Vacek) a Jarda tak měli opravdové velikonoční žně...

Velikonoce s maxipřekvapením pro Báru z Ulice

V roce 2007 proběhly Velikonoce u Jordánových v maxistylu. Začalo to nevinně. Tomáš s dětmi Matějem (Jakub Štáfek) a Terezou (Patricie Solaříková, dnes Pagáčová) se rozhodli, že Báře připraví velké velikonoční překvapení. Spolu s Pavlem Tesaříkem (Petr Vršek) a Štěpánem (Štěpán Benoni) se pustili do pečení maxiberánka. Své veledílo sice s pomocí dalších partají v domě upekli, ale Báru tehdy málem kleplo, jen co vstoupila do bytu. Takovou spoušť totiž po návratu ze služební cesty skutečně nečekala...

Sportovní Velikonoce v seriálu Ulice

Třetí Velikonoční pondělí v Ulici patřilo šipkařskému turnaji, který v hospodě organizoval Simonin (Pavla Tomicová) nezdárný a osobitý Pepan (Tomáš Matonoha). Tehdy se tam sešla pomalu půlka Ulice včetně Farských s Oldovou bývalou přítelkyní Tamarou (Markéta Hrubešová) a jejich nemanželským synem Jakubem (Richard Zevel), Richarda Zajíčka (Tomáš Valík), Hrihorije (Alexander Minajev), Henryho (Dan Brown) Lumíra Nykla (Václav Svoboda), jeho matky Vilmy (Jaroslava Obermaierová) i Miloslava Stárka (Stanislav Zindulka), jenž se tehdy Vilmě dvořil. Samozřejmě nechyběl ani dvounohý sexy zajíček, na kterém mohl nejen Pepan oči nechat, což se ani trochu nelíbilo jeho Simče. Pepanových prohřešků bylo tenkrát mnohem víc, takže vtipné trapasy nebraly konce...

V roce 2009 se v Ulici hrál velký Velikonoční turnaj v sálové kopané. Za uliční tým FC Hospoda nastoupil opravdu výkvět těch nejlepších. Jako trenér se blýskl Vlastimil Pešek, jeho asistentem byl kapitán Vojtěch Bařinka (Bořivoj Navrátil), mezi hráči kraloval Matěj Jordán, jenž soupeřil s Oldou Farským u Libušku (Zuzana Vejvodová). Skvělé výkony na hřišti odváděli také Ben (Jakub Prachař), Hrihorij, Richard Zajíček, Henry nebo Lumír.

Přestože byl tento dream team turnajovým nováčkem, obsadil skvělé druhé místo. Vřelo to také na tribunách, kde v roli fanoušků excelovali Pepan nebo Fanda (Milan Šteindler). Na turnaji se objevil jako speciální host i legendární Šmíca Vladimír Šmicer, moderátora celé akce si střihl Pavel Svoboda, za TV Nova nastoupili mimo jiné Rey Koranteng nebo Martin Pouva.

Velikonoce Vilmy Nyklové

Páté svátky jara v Ulici proběhly v duchu pátrání ovdovělé Vilmy Nyklové po milenkách jejího druhého manžela Miloslava Stárka. Z toho se totiž vyklubal velký podrazák a prospěchář. Spolu s Růžou Habartovou (Zdena Hadrbolcová) se Vilma vypravila do lázní, kde měl Stárek své tajné hnízdečko lásky. Nečekané pomocnice nalezly ještě v Libuši Šmídové (Nina Divíšková) a v Mileně (Valerie Zawadská), již zpočátku podezřívaly, že právě ona je tou tajemnou Stárkovou milenkou. Dámy tehdy řádily v lázeňském domě jako černá ruka, což na vlastní kůži pocítil například portýr (Jakub Žáček), pro něhož se staly doslova postrachem.

Dvě svatby a jeden porod v Ulici

V roce 2011 se měl přímo o Velikonočním pondělí podruhé oženit Pepan. Příprav svatby se ujala Simona spolu s profesorem Kreuzerem (Vladimír Brabec) a jeho synem Jiřím (Otakar Brousek ml.). Těhotná Blažena (Petra Špalková) tehdy místo k oltáři zamířila do porodnice, a tak to v jednu chvíli vypadalo, že k žádné svatbě nedojde.

Jako muž činu se tenkrát ukázal Ondřej Kraus (Jiří Dvořák), jenž připravené svatby využil a za hodinku si řekl své ano s Bárou Jordánovou. Na této dvojí svatbě byla nejen spousta uličních postav včetně oddávajícího Lumíra Nykla (Václav Svoboda), Pepanova hlavního kumpána a jeho svědka Oty Puklického (Filip Rajmont) nebo Bářiných dvojčat Terezy a Matěje. Dorazili také Pepanovi známí motorkáři (Dalibor Gondík, Čestmír Řanda ml.) nebo kapela Masáci (Vilém Čok, Kamil Střihavka, Vladimír Šafránek), jejímž dvorním textařem byl tou dobou právě Pepan. V tomto díle se mihli i rodiče herečky Petry Špalkové, kteří si zahráli Blaženiny rodiče, či osádka záchranky z Ordinace v růžové zahradě 2 v čele s doktorem Benešem (Pavel Batěk).

Velikonoční sex v Ulici

Miki Seidl (Václav Matějovský) v roce 2012 tajně strávil velikonoční víkend se svou láskou Míšou (Helena Němcová), u níž našel oporu v těžkém období rozpadu manželství jeho rodičů. O rok později doplatili Boris Nekonečný (Vladislav Rousek), František (Matyáš Valenta) a Valerie (Sabina Rojková) na záludnost alkoholem vytuněného nápoje.

V roce 2017 se o Velikonocích odvázali Robert (Vuk Čelebić) s Denisou Mastnou (Stanislava Jachnická) natolik, že si užili hodně divoký sex přímo na radnici ve starostově kanceláři. Bohužel se to neobešlo beze svědků a Vendulina (Anežka Rusevová) zlomeného srdce.

Spanilé jízdy Lumíra a Tondy

Přímo proslulé je v Ulici velikonoční koledování Lumíra a Tondy Hložánka (Miroslav Hanuš). Jakmile ti dva vyrazí o Velikonočním pondělí s pomlázkou do ulic, je o nejrůznější vtipné trapasy postaráno. Třeba když si na nich smlsla Simča se svou odvetou, anebo když uspořádali obrovský mejdan u Lumíra doma, na kterém tekl alkohol proudem. V posledních letech Lumír seká víceméně latinu a koledovat vyráží ve vší slušnosti se synem Lexíkem (Filip Hornyak).

Miloš a jeho alkoholem nasáklé Velikonoce

Náruživým koledníkem je také Miloš Knobloch (Jiří Štrébl), jenž si s oblibou na každé zastávce dává štamprličky něčeho ostřejšího. S velkým gustem chodívá za Ančou Liškovou (Ljuba Krbová), aby neuschla. V poslední době dbá také na věčnou svěžest Ivy Klímové (Hana Baroňové), ovšem ne vždy se mu podaří splnit tuto velikonoční misi dříve, než úplně odpadne.

Útěk z domova v seriálu Ulice

V roce 2023 byly Velikonoce docela napínavé u Marečkových (Markéta Stehlíková a Kryštof Rímský). Malý Vojta (Felix Šrámek) se rozhodl, že uteče z domova, aby po rozpadu rodiny nemusel nazpět do děcáku. Kumpána našel jako vždy v nejlepším kamarádu Miloškovi (Lukáš Masár ml.), jenž věděl naprosto přesně, kam odjet, aby je nikdo nenašel...

Zdroj informací:
TV Nova: Seriál Ulice

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články