Svůj otisk na chodníku slávy v Brně mají herci Němec nebo Daňhelová

foto Brněnská herečka Kristýna Daňhelová otiskla 27. března 2024 dlaně do betonu v Chodníku slávy před sídlem Městského divadla Brno. Někdo z kolemjdoucích do betonu šlápnul.

Brno - Chodník slávy před Městským divadlem Brno rozšířilo šest dalších dlaždic. Ruce tam otiskly herečky Kristýna Daňhelová s Viktórií Matušovovou. Otisky přidali i jejich herečtí kolegové Lukáš Janota, Libor Matouš, Milan Němec a Daniel Rymeš. Chodník slávy se rozšiřuje většinou u příležitosti Světového dne divadla, který připadá na dnešek.

Fotogalerie

Daňhelová patří k uznávaným muzikálovým herečkám, v Městském divadle dostává velké role i v činohře. V muzikálech se prosazuje také Matušovová. Janota se kromě herectví věnuje komponování hudby a zvukové produkci. Přímo pro Městské divadlo Brno složil hudbu například k inscenacím Eliška/Rejčka nebo Velký Gatsby, kde také hraje titulní postavu.

Matouš ztvárnil například velké role Luky v Devíti křížích a Roba v muzikálu Medicus. Němec je dlouholetou oporou Městského divadla, prosazuje se jak v činohře, tak v muzikálech. Výrazné bylo také jeho působení ve Východočeském divadle v Pardubicích. Pracuje i pro televizi, hrál například v seriálu Vyprávěj. Rymeš je od roku 2015 členem zpěvoherního souboru, ztvárnil třeba titulní roli v životopisném muzikálu Chaplin.

Tradice chodníku slávy začala v roce 2000, kdy se v Lidické ulici objevily první dlaždice s otisky dlaní Aleny Antalové, Petry Jungmanové, Zdeny Herfortové nebo Zdeňka Junáka. Zatím naposledy se rozšiřoval v roce 2020, kdy přibyla jména herců Michala Isteníka a Jana Mazáka, hudebníka a dirigenta Karla Cóna, scénografa Emila Konečného a dramaturga Jiřího Záviše.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 28.04.2024 ČTK

Reklama

24°C

Dnes je neděle 28. dubna 2024

Očekáváme v 17:00 21°C

Celá předpověď