Tragická nehoda FlixBusu: Autobus skončil na dálnici u Lipska na boku!

Flixbus

Autor: Pavel Krejčí

27. března 2024 18:14

Tragická nehoda autobusu dopravce FlixBus se ve středu dopoledne stala na dálnici nedaleko německého Lipska. Nepřežilo ji pět lidí, dalších více než dvacet cestujících utrpělo zranění. O neštěstí informovala světová média v čele s BBC. 

Nehoda se stala kolem 10. hodiny, autobus se po ní na frekventované dálnici A9 ocitl na boku. Policie sdělila médiím, že incidentu se nezúčastnilo žádné další vozidlo. Bus vyrazil z Berlína se dvěma řidiči a 53 cestujícími, přes Norimberk měl namířeno do švýcarského Curychu. 

"Přesné okolnosti incidentu zatím nejsou známé," uvedl v prohlášení FlixBus, který jako dopravce funguje od roku 2011 a provozuje dálkovou autobusovou dopravu v Evropě, Americe a Asii. Firma dodala, že je v myšlenkách s rodinami obětí. 

Na místě zasahovaly záchranné složky včetně velkého množství sanitek a záchranářských vrtulníků. Okolní nemocnice byly kvůli tragédii v pohotovosti. Dálnice byla oboustranně uzavřena, přičemž strážci zákona dopoledne očekávali, že úklidové práce potrvají až do večera. 

Témata: Flixbus Nehody autobusů Autobusy Německo