Miss World Krystyna Pyszková z Třince Foto: Miss World

Blažek se setká s Miss World Pyszkovou. Proberou sexuální trestné činy

Sexuální trestné činy probere ministr spravedlnosti Pavel Blažek (ODS) s Miss World Krystynou Psyzkovou. Společně se setkají v budově ministerstva a po pracovním setkání představí své plány médiím. „Tématem setkání je spolupráce Ministerstva spravedlnosti, Probační a mediační služby a nové Miss World ve prospěch obětí sexuálních trestných činů,“ sdělil České justici mluvčí resortu Vladimír Řepka.

Schůzku prý inicioval ministr. „Po zvolení slečny Pyszkové Miss World jsem ji požádal o zvážení, zda by její ocenění nemohlo být využito ve prospěch jiných žen, jejichž osudy zdaleka tak šťastné nebyly, nejsou a zcela jistě bohužel ani nebudou. S potěšením můžu oznámit, že slečna Krystyna přijala pozvání ke společné schůzce, na které pohovoříme o možnostech budoucí spolupráce,“ vysvětluje ministr spravedlnosti Pavel Blažek.

Pyszková je druhou Češkou, která prestižní titul Miss World získala. V roce 2006 soutěž vyhrála Taťána Kuchařová. Kromě vítězství Kuchařové bylo dosud největším českým úspěchem na soutěži Miss World čtvrté místo Aleny Šeredové v roce 1998.

Za týden Pyszková odjíždí do zahraničí, kde stráví šest týdnů a navštíví deset zemí. Mimo jiné bude natáčet seriál v New Yorku a čeká ji cesta po Africe i světová tour.

(epa)