Zvrat v případu zabití čtyřletého chlapce v Mostě. Soud vyslechl znalce, zváží zásadní změnu

Muž podezřelý z vraždy čtyřletého dítěte stanul před soudem.

Soud v případu vraždy dítěte

U Krajského soudu v Ústí nad Labem ve středu pokračoval proces s mužem, který chtěl podle obžaloby loni v Mostě zavraždit nožem svého soka v lásce. Namísto toho ale bodl do krku malého chlapce, který poté zemřel. U soudu mimo jiné zazněly výpovědi svědků.

Eskorta přivedla k soudu z vazební věznice obžalovaného 32letého Michala P. Čtyřletého chlapce měl bodnout nožem na ulici v Mostě při hádce s jeho otcem. „Při pitvě chlapce jsme zjistili závažné poranění v podobě hluboké bodné rány levé strany krku, která zasahovala až ke kosti,“ uvedla soudní znalkyně Andrea Vlčková.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Vraždu seniora si odpyká slovenská pečovatelka v léčebně. Soud ji tam poslal na 20 let

Z vyšetřovacího pokusu vyplývá, že napadený muž při útoku držel své dítě v náručí na hrudníku. „Všichni aktéři byli pod vlivem drog. Poškozený, ten starší italský otec, tam napadal matku dítěte a náš klient ji bránil. A přitom incidentu se bohužel stalo, že zemřelo dítě,“ sdělil obhájce obžalovaného muže Daniel Volák.

Obhajoba se snaží soud přesvědčit, že si otec vzal čtyřletého chlapce proti útočníkovi jako štít. „V každém případě by utrpěl závažné poranění krku, na jedné či druhé straně. Je poměrně jedno, jestli bude při výpadu natočen tak či onak, cévní struktury, které byly porušeny, se nacházejí na obou stranách a jsou poměrně dobře přístupné,“ řekla Vlčková.

Celý incident vidělo velké množství lidí. Soudce přečetl jejich výpovědi. „Oni se prali, pak po chvilce rvačky vstal ten Ital, vzal dítě, pokrčil se, a pak už ho probodli,“ citoval soudce jednu z výpovědí. „Vzal ho úplně na sebe a Míša šel a asi mu dal do tepny,“ popsal soudce další z výpovědí.

Soudní líčení bude pokračovat ve čtvrtek. „Zítřejšího dne se bude pokračovat výslechem znalce, který zkoumal duševní stav obžalovaného. Bude slyšena také matka dítěte,“ uvedla státní zástupkyně Klára Kubátová. Soudce nevyloučil, že obžalovanému muži zpřísní právní kvalifikaci z usmrcení z nedbalosti na vraždu dítěte. V případě odsouzení by mu hrozilo až 25 let vězení.

Tagy: