Dnes v Ulici: Práce v hospodě Martině není dost dobrá a fotbal Vojtu staví před důležitá rozhodnutí

Dnes v Ulici: Práce v hospodě Martině není dost dobrá a fotbal Vojtu staví před důležitá rozhodnutí
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Z vybrané restaurace v Itálii se Martina vrátila do hospody k mámě, kde dodnes vaří. Leckdo by řekl, že to bude jen její přestupní stanice. Pociťovat to začíná i Martina. To Vojta dnes zjistí, že kvůli fotbalu nemůže mít všechno.

Fotbalový zápas, nebo velikonoční výprava Drozdů?

Až donedávna Vojta chodil do Drozdů a pak dostal nápad přihlásit se na fotbal. V tom ho podporuje i zbytek rodiny, nejvíce však jeho děda. Ale stačí, aby koleno Luboše dostalo znovu do nemocnice, a jeho svěřenci klesá sportovní morálka. Místo na fotbalový zápas chce jít raději k Drozdům na speciální velikonoční výpravu. Bude to jistě velká zábava, o kterou Vojta nechce přijít. Rodiče jsou však proti. Jednou se dal na fotbal, tak by v něm měl být důsledný. Ostatně bude lepší, když si to Vojta s trenérem vyříká sám.

Lubošova operace se zdařila a Vojtovo rozhodnutí nejspíš také

Věrka je z Lubošovy operace celá nervózní a rovnou tam chce jet, aniž by věděla, jestli Luboš není třeba na sále. Jistě bude lepší tam napřed zavolat, než stepovat na nemocniční chodbě. K výpravě za Lubošem se přidává i Vojta. S trenérem mluvil a rozhodl se. Na Drozdy nepůjde, protože na zápase nesmí chybět. Své velké rozhodnutí musí říct i dědovi. Jestli by za ním takhle chvátal, kdyby fotbal zazdil? Luboš je naštěstí v naprostém pořádku i v dobré náladě, a tak si z Věrky střílí, že ji nepoznává.

Jirka svou Martinu vidí na lukrativnějším místě

Že by se Jirka styděl za to, že jeho holka pracuje v hospodě? Vypadá to tak, když se rozhodl Martinu popuzovat proti její vlastní mámě. Respektive jí do hlavy nasadil brouka, aby mířila výše. Jenže z hospody pětihvězdičkovou restauraci neudělá, a tak se nemůže divit, že u své mámy Martina naráží na odpor. Je skleslá a protivná. Vážně se jí nechce dělat tradiční menu. Trošku nám zpychla, holčička. Vždyt i s nádivkou a beránkem si mohla hezky pohrát. Ona však všude cpe tu svoji italskou kuchyni a nechápe, že všem není po chuti.

Kateřina si zoufá a ustupuje, ačkoliv tuší, že to bude propadák

Kateřina se Martinu snaží povzbudit. Doporučuje jí, aby se držela při zemi, a posílá ji za Vilmou pro recept na naprosto úžasného velikonočního beránka. Vilma má totiž nejen tu nejlepší koprovku pod sluncem, ale ode dneška i toho nejlepšího beránka, který si zaslouží být servírován hostům v hospodě. Jenže to neměla dělat. Vilma má pro Martinku slabost a v jejím nadšení a touze posouvat se ji podporuje. Jak říká, nádivku má ráda, ale Martinku má ještě radši. Vilma Kateřině domlouvá a ta rezignuje. Tak ať je teda po Martinině. Teprve později se dozvídá, kdo za tím stojí. Jirka. Debata s ním není vůbec příjemná.

Zdroj článku:
  • Autorský text