Arnošt Goldflam v Ulici

V Ulici se konečně setkáme s Vildou Burdou, o němž se v seriálu už nějakou dobu mluvilo. Ztvární jej Arnošt Goldflam a do příběhu Vilmy Nyklové (Jaroslava Obermaierová) vnese svěží energii a pěkně okoření děj.

Zdroj: Youtube

Sjakým očekáváním Arnošt Goldflam vstupoval do nekonečného seriálu Ulice? „Těšil jsem se na novou zkušenost. Zároveň jsem se ale obával, jak takové kvantum textu zvládnu. Díky péči a laskavosti režisérů, starostlivému štábu a hodným kolegům to zatím zvládám,“ říká s úsměvem sedmasedmdesátiletý herec, dramatik a režisér.

V rodině Nyklových se jméno Vildy Burdy skloňuje horem dolem již několik týdnů v souvislosti s tajnostmi Vilmy Nyklové a s jejím dopisováním si s přáteli na sociálních sítích. Právě Vilda je pro Vilmu po dlouhé době konečně spřízněná duše, s níž se cítí dobře. Pokaždé proto netrpělivě čeká, až jí na Facebooku odepíše. Zároveň s ním sdílí trable, jež má kvůli nemocnému jezevčíkovi Karlovi. Dokonce mu přispěla na Karlovu operaci, což je ta největší potíž, protože jakmile její syn Lumír (Václav Svoboda) zjistí, co jeho matka udělala, vytočí ho to do nepříčetnosti. Podle jeho soudu matka nalítla podvodníkovi, a tak se k celé věci i postaví. Na milého Burdu hodlá podat trestní oznámení. Chce, aby si na něj posvítila policie. Vilda se však jako mávnutím čarovného proutku objeví v jejich bistru. Zatímco na Vilmu Nyklovou zapůsobil na sociální síti svou vtipností, rozhledem a láskou ke čtyřnohému parťákovi, Lumíra upoutá něčím jiným – svojí přímostí. Jenže místo toho, aby ji Lumír ocenil, bude za ní vidět starcovu snahu vykličkovat z nepříjemné situace.

Eliška Brumovská v Zoo

V seriálu Zoo se objevila nová postava zvěrolékařky Tamary, kterou ztvárňuje osmadvacetiletá Eliška Brumovská, již znají diváci u obrazovek z minisérie Král Šumavy, ti divadelní pak z Jihočeského divadla, kde má angažmá.

Kvůli roli Tamary mi zavolali rovnou, protože si mě všimli v epizodní roli jednoho seriálu. Na poslední chvíli jedna kolegyně vypadla, měla úraz, tak jsem dostala nabídku a jako zázrakem to klaplo,“ popisuje Eliška svůj vstup do Zoo. Za novou roli je vděčná, protože je velkou milovnicí zvířat a její prarodiče seriál sledují. „Kdyby můj dědeček uměl s počítačem, vedl by určitě fanouškovskou stránku Zoo. Vtipné je, jak se mě teď snaží nenápadně vyptávat na další děj, protože ví, že jsme napřed, ale já trvám na tom, že by pak nebyl překvapený. Trochu ho to myslím zlobí,“ usmívá se herečka, která si prý během druhého natáčecího dne málem vyrazila zub o kopírku. Jak k tomu došlo? „Točily jsme s Berenikou Suchánkovou rvačku. Snažila jsem se jí pomoct, když mě v dané scéně žďuchala na stůl, aby to působilo nebezpečněji. Jenže jsem to s tím entuziasmem trochu přehnala a málem to odnesl zub,“ směje se s odstupem času.

A jaká že je její Tamara? „Chytrá, miluje zvířata a chce jim pomáhat. Myslím, že má své naivní ideály, ale jestli jí vydrží, to se uvidí,“ říká herečka, která během několika týdnů stihla natáčet už se spoustou zvířat. Na většinu si i sáhla. „Mám i své vlastní postřehy. Žirafy mají například nečekaně drsný jazyk a pořekadlo ,chytrý jako opice‘ se nepoužívá zbůhdarma. Surikaty jsou sice roztomilé, ale bez rukavic k nim nechoďte. Želvy umějí být krutopřísně rychlé, když jde o salát. A tak bych mohla pokračovat. Miluju zvířata a mám k nim respekt. Je také pravda, že hady obdivuju raději z dálky,“ uzavírá ostravská rodačka, která ráda zpívá a hraje na několik hudebních nástrojů.

Petra Nesvačilová v Jedné rodině

Petra Nesvačilová, již jste si možná oblíbili jako svéráznou Helenu Rubalovou v seriálu Osada, přijala další seriálovou roli ženy, kterou jen tak nepřehlédnete. Tentokrát v novácké Jedné rodině.

Postava, kterou Petra Nesvačilová ztvárňuje, se jmenuje Irena Hájková a má společnou minulost s Igorem Mrakem (Petr Čtvrtníček). Kdysi spolu tvořili pár a prožívali dost bouřlivý vztah. Irena má teď ale jiného muže a ráda by otěhotněla. Za kým jiným tedy jít než za známým lékařem z kliniky pro umělé oplodnění? Mrak s Irenou spolu kdysi uzavřeli ohledně rodičovství jistou úmluvu, kterou mu teď Irena přišla připomenout. A Mrak, protože má vztah s Leou Svobodovou (Eva Holubová), nemůže takové rozhodnutí udělat sám, musí to s ní probrat. Což vede k různým nedorozuměním a řadě jak napjatých, tak i humorných situací.

„Irena vstoupí Igorovi do života dost razantně. Kdysi byli velmi náruživý pár a žili tady a teď, uměli si život pořádně užít. Řekla bych, že Irena přichází do děje, aby Mrakovi udělala život bohatším. Ona umí lidmi velmi dobře manipulovat, ví, co chce, a moc se netrápí nějakými emocemi nebo diplomatickými oklikami. To, co dělá, není úplně košer, ale na druhé straně to umí tak krásně zdůvodnit, že je to člověku až sympatické. Irena je žena plná rozporů a umí být jak sympatická, tak velmi nesympatická. Je zajímavé sledovat její jednání. Baví mě drzost, s jakou si prosazuje svůj plán. Někdy je to pro mě až trochu za hranou a smlouvám s režisérem, že určitou repliku ze scénáře neřeknu. A on mě přesvědčí o tom, že přesně tahle věta do dané situace patří, a já mu nakonec dám za pravdu,“ říká Petra Nesvačilová a dodává, že jedním z důvodů, proč roli přijala, bylo i to, že se tu potkává právě s Petrem Čtvrtníčkem a Evou Holubovou. „Petra znám od svých osmnácti let, kdy jsem přišla do Divadla Na Zábradlí, on je v podstatě moje rodina. A Evu vnímám podobně. Oba jsou skvělí herci a úžasní parťáci, s takovými kolegy se člověku skvěle hraje, a navíc jsou oba neskutečně vtipní, takže humor nám do toho skáče ze všech stran,“ líčí herečka.

Zdroj: časopis TV Magazín, TV Nova, TV Prima

Související články