Pat a Mat aneb Jak se Riša a Péťa zbavili ruského plynu

Ruská ambasáda v Keni zveřejnila na oficiální sociální síti X následující pozoruhodný text: »Rishi Sunak, to thunderous applause turning into a standing ovation, proudly announced that the UK would no longer depend on Russian energy and, with camera flashes, signed a contract with a French energy company that imports LNG from…Russia.« (Rishi Sunak za bouřlivého potlesku, který se změnil v ovace vestoje, hrdě oznámil, že Velká Británie již nebude závislá na ruské energii, a za blikání fotoaparátů podepsal smlouvu s francouzskou energetickou společností, která dováží zkapalněný zemní plyn z… Ruska).

Stalo se tak 10. tohoto měsíce přímo v jámě kohoutí (Galské), a sice v Elysejském paláci, a ona francouzská společnost se jmenuje Total Energies Gas and Power.

Pata Rišu bychom tak nějak měli a teď k Matovi Péťovi – to už je sice obehraná lidovka, ale v kontextu s Rišou opět takříkajíc chytá bronz… Nejdříve si SPOLU dáme trochu grafiky…

A teď trochu oficiálního, anžto mainstreamového textu – je ze 7. února letošního roku a do veřejného prostoru ho pod následujícím titulkem vrhly novinky.cz: Dovoz ruského plynu prudce stoupl. Už činí přes 60 procent dodávek.

Kromě toho Pata a Mata by se ještě šiklo blbý a blbější, ovšem who’s who fakt nevím, tady se ty rozdíly zcela stírají.

Co ale vím, že úplně nejblbější je obyvatelstvo, které jim tohle všechno hltavě polyká a ještě si při tom pomlaskává.

Pavel Votruba

Související články

1 KOMENTÁŘ

  1. ❗️🤡Největší politická marketingová fraška v české historii. Prozření tzv. dezoláta a odpůrce Fialovy vlády na debatě s Vítem Rakušanem ve Vyškově bylo celé zinscenované.

    📌Autorem umělého divadla, které se odehrálo během tzv. Debat bez cenzury, byl Rakušanův mladý příznivec a komik Jan Špaček. Viktor Slepecký, který se během debaty představil jako někdejší příznivec hnutí ANO a tvrdý kritik vlády, následně začal nečekaně skládat poklony Rakušanovi, dokonce prohlásil, že již není proti Fialově vládě a zeptal se šéfa STANu, zda mu může podat ruku.

    🤷🏻‍♂️Později se Jan Špaček přiznal, že šlo o zinscenovanou událost a Viktor Slepecký je fiktivní postavou, kterým ve skutečnosti byl Špačkův známý Robert. Nicméně spousta lidí tomu uvěřila a byla přesvědčena o tom, že Vít Rakušan pomocí svých skvělých komunikačních schopností dokázal přetáhnout opozičně naladěného občana na svou stranu. Dokonce i sám první vicepremiér se pochlubil touto epizodou z této debaty na svých sociálních sítích.

    Sledujte @neCT24  | 42TČen

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy