Nová základna Jet2.com bude v Bournemouthu

28.03.2024 06:25 - Evropa



Letecká společnost Jet2.com oznámila, že příšti rok na jaře umístí na letiště v Bournemouthu dvě svá letadla a spustí spoje do šestnácti typických dovolenkových destinací. Bude se tak jednat v pořadí o dvanáctou základnu společnosti Jet2.com ve Velké Británii. Létat plánuje Jet2.com z Bournemouth konkrétně do Alicante, Antalye, Dalamanu, na Ibizu, do Fara, Fuerteventury, Gran Canarie, Heraklionu, Korfu, Lanzarote, Madeiry, na Menorku, do Palma Mallorky, na Rhodos, Tenerife a Zakynthos.

Letiště v Bournemouthu, Hurn Airport, prožívá v poslední době nárůst nabídky leteckých společností a letos očekává rekordní počet, kolem úrovně jednoho miliónu, odbavených pasažérů. Je to zejména proto, že letecká společnost Ryanair sem loni umístila druhé letadlo a letos rovněž TUI plánuje do Bournemouthu své druhé letadlo přidat. Rovněž letiště samotné plánuje v době nižší poptávky, v zimní sezóně provést řadu úprav, aby dokázalo zvládnout odbavit ještě více pasažérů.

Město Bournemouth leží na jihozápadě Anglie, zhruba 150km a jednu a třičtvrtě hodiny jízdy autem od londýnského letiště Heathrow. Jeho populace sice nedosahuje ani 190 tisíc obyvatel, ovšem společně zejména se sousedními městy Christchurch a Poole tvoří aglomeraci jihovýchodního Dorsetu, která má již téměř půl miliónu obyvatel.

Boeing 737-300 společnosti Jet2.com na letišti v Bournemouth, březen 2005 (autor: Les Rickman, Wikimedia Commons, GFDL 1.2)

Témata