Jak zpracovat záplavu vajec po Velikonocích: Jan Punčochář prozradil svůj speciální recept

Jan Punčochář
Jan Punčochář
Foto: Nextfoto
Rudolf Šindelář | Redaktor
[email protected]
Publikováno: 28. 3. 2024

Uznávaný český šéfkuchař ví, že úspěch skvělého pokrmu mnohdy spočívá v jednoduchosti. Porotce televizní gastronomické show Jan Punčochář prozradil svůj speciální recept, jak se rychle a zajímavě vypořádat se záplavou vařených vajec, která vznikne v rámci Velikonoc. "Dá se připravit skvělý salát, který je rychlý a jednoduchý. A hlavně vyjde na pár korun," uvedl pro ŽivotvČesku.cz a dále popsal zajímavý recept.

Lehké, rychlé a originální. Tak to v kuchyni mají rády obyčejné hospodyňky, ale někdy i renomovaní šéfkuchaři. Zejména na Velikonoce si řada lidí dělá lidově řečeno hlavu s tím, co s vejci, která zbydou. Jan Punčochář moc dobře ví, jak je uplatnit v kuchyni.

"Na čtyři porce vezmu čtyři vejce. Dále 300 gramů zeleného chřestu. Dvě lžíce majonézy. Přibližně 50 gramů medvědího česneku, sůl a pepř. A je důležitá kapka kvalitního vinného octa. Následně smícháme a promícháme a někdo může dát na kousky nakrájenou šalotku. Ideální je následně směs vložit do lednice na 24 hodin, aby se pořádně proležela a vynikl medvědí česnek," popsal pro ŽivotvČesku.cz gastro umělec.

"Směs se pak dá krásně namazat na horký toast nebo dobrý chléb či na veku, zkrátka na to, co je doma po ruce," dodal pro ŽivotvČesku.cz věhlasný český šéfkuchař Jan Punčochář.

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.