Karlovy Vary vstoupí do nové sezony v duchu Nagana. Dva zlatí hoši se pokusí dostat Energii blíže k elitě

Přidat na Seznam.cz

S ambicemi na čtvrtfinále vstupoval extraligový tým Energie Karlovy Vary do této sezony. Začátek byl nadějný, Západočeši se drželi v popředí tabulky, pak však přišla velká krize. Od konce ledna do konce února prohráli karlovarští hokejisté deset z jedenácti zápasů! A tabulkou se propadli až na konečné jedenácté místo. Ani v předkole to nebyla žádná sláva, České Budějovice si s nimi poradily ve třech zápasech. A proto došlo ke změnám v realizačním týmu.

Na trenérské pozice přicházejí slavná jména. Pavel Patera a David Moravec vedle titulů ze světových šampionátů mají hlavně zlato z legendárního Nagana (OH 1998). Lukáš Mensator byl strůjcem jediného titulu Karlových Varů z roku 2009. Patera bude hlavní trenér, Moravec jeho asistent a Mensator bude mít na starosti brankáře. „S Lukášem jsme spolu dělali už v Mladé Boleslavi a vím, jaký je člověk i trenér. Byl jsem strašně rád, že tu bude. Za spolupracovníka jsem si pak vybral Davida Moravce, se kterým dělám u reprezentační sedmnáctky a vím, co umí,“ uvedl po jmenování do funkce Pavel Patera.

Co se týká hráčského kádru Energie, vše je teprve v jednání. Ale vypadá to, že Patera a spol. se nebudou bát dát šanci mladým hráčům. „Chtěli bychom hodně propojit áčko s mládeží, protože ta tu pracuje na hodně dobré úrovni. Některé hráče jsme měli s Davidem v reprezentační sedmnáctce a víme, co dokážou. Od nás dostanou velkou šanci se o to poprat, protože jim věříme. Tým ale musí být vyvážený. Zkušenost, dravé mládí, střední generace, udělat takový mix, abychom jako tým šli nahoru,“ podotýká nový kouč.

Patera se proslavil jako technický šikula, který uměl nahrávat, ale i dávat hodně branek. I proto by si přál, aby jeho nový tým hrál ofenzivně. Ale ani na defenzívu samozřejmě nebude zapomínat. „Určitě bychom chtěli hrát rychlý, agresivní hokej, který bude bavit diváky, ale samozřejmě nebudeme chtít hrát naivní hokej. Vše to musí být vyvážené.

Zdroj: redakce, hokejkv.cz