JUDr. Hana Polášková Wincorová, je soudkyní od roku 2010 Foto: Nejvyšší soud

Nejvyšší soud posílí Hana Polášková Wincorová. Má zkušenosti z advokacie

Občanskoprávní a obchodní kolegium Nejvyššího soudu posílí od 1. dubna JUDr. Hana Polášková Wincorová. V tiskové zprávě o tom informovala mluvčí Nejvyšší ho soudu Gabriela Tomíčková. Začínala v advokacii, později se stala soudkyní.

Hana Polášková Wincorová vystudovala Právnickou fakultu Univerzity Palackého v Olomouci a státní rigorózní zkoušku složila na Právnické fakultě Univerzity Karlovy v Praze. Od roku 2000 pracovala jako advokátní koncipientka a po složení advokátních zkoušek působila od roku 2005 jako advokátka s generální praxí.

V roce 2009 krátce pracovala jako asistentka soudce na Vrchním soudě v Olomouci a poté působila jako justiční čekatelka u Okresního soudu v Olomouci. Roku 2010 byla jmenována předsedkyní senátu Okresního soudu v Olomouci. V roce 2018 byla dočasně přidělena a od roku 2019 přeložena ke Krajskému soudu v Ostravě – pobočce v Olomouci, kde působila jako členka odvolacího senátu.

Polášková Wincorová, je soudkyní od roku 2010. Od 1. 4. 2022 působila jako stážistka na občanskoprávním a obchodním kolegiu Nejvyššího soudu. Trvale přeložena k Nejvyššímu soudu je od 1. 4. 2024.

(epa)