Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Velikonoce v Jihlavě: Zahájí je jarmark ve Smetanových sadech, budou se plést pomlázky a ochutnávat jidáše

Už dnes, tedy na Zelený čtvrtek, odstartují v Jihlavě Velikonoce. Hlavním bodem dnešního programu bude velikonoční jarmark, kam mohou lidé zajít od 10 do 18 hodin. Pro malé i velké bude také ode dneška nachystáno už tradiční Velikonoční putování.

Na jarmarku ve Smetanových sadech si lidé mohou uplést pomlázku, děti si užijí nejrůznější hry a divadlo. K zakoupení budou dekorace, keramika, šité i háčkované zboží, dřevěné hračky, jarní květiny, bylinky a mnoho dalšího. Návštěvníci si dnes na jarmarku mohou obarvit vajíčka. 

Dnešní velikonoční program v Jihlavě bude doprovázet jedna záhada. „Znáte legendu o Jihlavském Blaníku? Tento příběh můžete přijít odhalit do jihlavského podzemí až do 16 hodin. Velikonoční dílnu si připravil také Dům Gustava Mahlera, kde se budou vyrábět masky inspirované lidovým i abstraktním umění. Navíc se mezi 10. a 11. hodinou se uskuteční komentovaná procházka Jihlavské humoresky s ochutnávkou velikonočních jidášů," říká Lucie Maxová z tiskového oddělení na jihlavské radnici. 

Na této procházce se lidé dozví, co vlastně znamená slovo Velikonoce nebo třeba proč se na Zelený čtvrtek pečou jidáše? „Povíme si také řadu humorných příběhů ze staré Jihlavy. Kde byla katovna a jak to dopadlo s katem, který měl dvě manželky?“ nastínil průvodce oblíbených jihlavských prohlídek Marek Skřivánek.

Velikonoční putování

Velikonoce v Jihlavě ale potrvají během celého dubna. Ode dneška až do 30. dubna si zájemci mohou zajít na jedno z turistických informačních center, do jihlavského podzemí či Domu Gustava Mahlera přijít pro mapku 13 velikonočně vyzdobených zastavení po celé Jihlavě. „Na každém je opět připraven soutěžní úkol, a pokud jich úspěšně vyřešíte alespoň sedm, tak obdržíte v turistickém informačním centru malý dárek,"dodává Maxová. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Do Jihlavy | Zdroj Ježkovy oči

Štítky Velikonoce, jarmark, zvyk, tradice, program, kultura, město, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Velikonoce v Jihlavě: Zahájí je jarmark ve Smetanových sadech, budou se plést pomlázky a ochutnávat jidáše | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.