Viggo Mortensen v nelítostném westernu! Trailer láká na drsné přestřelky a nával emocí

Zdroj: Shout! Studios

Oblíbený herec Viggo Mortensen znovu usedl za kameru a natočil western z období občanské války The Dead Don’t Hurt. Po jeho boku se v hlavní roli představí Vicky Krieps známá z loňských Tří mušketýrů. Společnost Shout! Studios představila trailer, ve kterém není nouze o přestřelky, skvělé herce a srdceryvný příběh.

Poté, co se nezávislá Vivienne seznámí s dánským přistěhovalcem Holgerem Olsenem, souhlasí, že s ním odcestuje do jeho domu poblíž klidného městečka Elk Flats v Nevadě, kde spolu začnou žít.

Čtěte také: V přeplněném světě musí 20 % populace spáchat sebevraždu! Dystopická satira v prvním traileru

Vypuknutí občanské války je rozdělí, když Olsen učiní osudové rozhodnutí bojovat za Unii. Vivienne tak zůstává odkázána sama na sebe v místě, které ovládá zkorumpovaný starosta a jeho obchodní partner, mocný rančer Alfred Jeffries.

Alfredův násilnický syn Weston agresivně pronásleduje Vivienne, která je odhodlaná odolat jeho nechtěným návrhům. Když se Olsen vrátí z války, musí s Vivienne čelit tomu, kým se každý z nich stal.

Film The Dead Don’t Hurt je tragickým milostným příběhem a portrétem vášnivé ženy, která je odhodlaná postavit se sama za sebe v nelítostném světě ovládaném bezohlednými muži.

Western měl premiéru na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu v roce 2023. Film byl velmi dobře přijat kritikou, která mu udělila 85 % pozitivních recenzí na serveru RottenTomatoes.

Viggo Mortensen se v něm představí nejen v hlavní roli, ale snímek také režíruje, napsal ho a složil k němu hudbu. Jeho režisérským debutem bylo drama Ještě máme čas (2020).

Film má premiéru v amerických kinech 31. května.

Zdroj: Shout! Studios