Arnold Schwarzenegger má kardiostimulátor. Stal jsem se strojem a cítím se skvěle, říká

Legendární kulturista, herec a politik Arnold Schwarzenegger se fanouškům ve svém podcastu svěřil s tím, že minulý týden musel na operaci, při které mu byl voperován kardiostimulátor. „Minulé pondělí jsem podstoupil operaci, abych se stal trochu více strojem,“ píše web Večernji List.

Reklama

Arnold Schwarzenegger (76) se ve svém podcastu Arnold’s Pump Club rozpovídal o tom, že mu byl implantován kardiostimulátor. Legenda se svěřila s tím, že operaci prodělala už minulý týden. Zároveň Arnold zavtipkoval, že se on sám nyní částečně proměnil ve stroj. Odkázal tak na postavu Terminátora, kterou si sám před lety zahrál.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený ABC News (@abcnews_au)

„Minulé pondělí jsem podstoupil operaci, abych se stal trochu více strojem. Dostal jsem kardiostimulátor,“ vysvětlil fanouškům v podcastu. Pro herce to nyní znamená, že bude muset trochu zpomalit a omezit chození do posilovny a trénování.

„Musím říct, že to, co vám říkám, je v rozporu s tím, jak jsem byl vychován v Rakousku, kde nikdo nemluví o svých zdravotních problémech. Vše, co souvisí s jejich zdravím, si nechávají pro sebe,“ pokračoval legendární kulturista, herec a politik.

„Ale dostal jsem spoustu zpráv a e-mailů od lidí, kteří se jako já narodili s bikuspidální aortální chlopní a kteří mi řekli, že když mluvili o svých operacích srdečních chlopní, dodalo jim to odvahu a naději, že se vypořádají se svými problémy. Takže když vím, že transparentnost lidem pomáhá, co mohu dělat?“ řekl Arnold.

Dodal ještě, že po implantaci kardiostimulátoru se cítí skvěle a že byl pár dní po operaci na akci, jejímž tématem byl rozhovor o ekologii a klimatu. To je jedno z témat, kterému se Arnold v poslední době věnuje.

„Chci poděkovat celému svému týmu na Clevelandské klinice. Všichni doktoři a sestřičky se o mě skvěle starali a udělali operaci co nejméně bolestivou,“ dodal herec na závěr.

„Schwarzenegger má za sebou už několik prodělaných operací srdce. Tu první podstoupil již v roce 1997. V roce 2018 mu byla znova operována plicní chlopeň. Ve stejném roce musel herec prodělat ještě urgentní operaci kvůli své vrozené srdeční vadě,“ uvádí web Večernji list.

Arnold Schwarzenegger se narodil 30. července 1947 v Rakousku a dnes patří mezi největší herecké legendy. V roce 1961 se setkal se svým budoucím trenérem Kurtem Marhulkem. Následně odešel dobrovolně do rakouské armády. „Jednoho dne opustil kvůli kulturistické soutěži tábor bez povolení. Soutěž vyhrál a stal se juniorským mistrem Evropy,“ informuje server ČSFD.

V roce 1975 už měl na kontě šest titulů mistr Olympia a nálepku žijící kulturistické legendy. Tentýž rok ohlásil svůj konec s kulturistikou a začal se věnovat herectví.

Zpočátku se mu úplně nedařilo, v roce 1982 ho však režisér obsadil do filmu Barbar Conan, ze kterého se stal hit. V roce 1984 byl uveden první Terminátor, který Arnolda vynesl do výšin. V roce 1990 byl Arnold Schwarzenegger na vrcholu.

Arnoldovi bylo tohle všechno pravděpodobně málo, a tak si nastavil další cíl. Mezi lety 2003 až 2011 zastával úřad guvernéra Kalifornie.

Autor: Nikola Strnadová.

Diskuze Vstoupit do diskuze
Přidat na Seznam.cz
Zakládáme si na tom, aby NašeTéma.cz bylo místem bezpečné diskuze. Přidávání komentářů do diskuze je proto dostupné pouze s účtem na Seznam.cz.

Pokud jste v článku zaznamenali překlep, nesrovnalost či chybu, neváhejte nám, prosím, napsat na email: tym@nasetema.cz. Děkujeme!

Reklama
Reklama
Reklama