Rvačka v seriálu ZOO: Šimon Bilina a Martin Preiss se do sebe tvrdě pustí

Situace v seriálu ZOO se přiostřuje. Adam v podání Šimona Biliny nestrpí podvodné jednání, proto se popere s Martym Pivoňkou coby Martinem Preissem. Přátelství a vzpomínky na společnou minulost jsou pryč. „Adam prozře a pochopí, že jeho kamarád už není takový čestný chlap jako kdysi,“ řekl redakci NašeTéma Josef Ducký z TV Prima.

Reklama

Staré věci odcházejí, aby je nahradily nové. To bohužel platí v případě mnohých přátelství. Hořkou pachuť pozná i Adam alias Haďák v podání Šimona Biliny. Když v zoo začal pracovat jeho starý známý Márty Pivoňka, s nímž ho pojí společná armádní minulost, byl za to rád. Postupně však zjišťuje, že kdysi zásadový a férový chlap už není tím, kým býval.

Vlivem špatné finanční situace se nechá strhnout podvodným jednáním. Je to zkušený manipulátor, kterému se daří z každé situace vybruslit. Haďák a Sid ho však prohlédli a snaží se jeho dalším snahám zamezit. Sid se strachuje o svoji mámu Alici (Sabinu Laurinovou), ví, že Mártyho láska k ní není skutečná, spíše založená na penězích. Neúspěšně se ho snaží konfrontovat. Márty však ví, jak správně argumentovat a bez problému Alici zmanipuluje, aby věřila, že jim chce Sid zničit vztah.

Ani Adam se v přesvědčování nesetkává s pozitivními výsledky. Snaží se přimět Pivoňku, aby svoje snahy o Alici zabalil a ze zoo odešel, ten se však vzdát nechce. Adam se tak rozhodne použít těžší argumentační kalibr a v infocentru dojde ke rvačce.

Při boji pěsti nepoužívali jen Šimon Bilina a Martin Preiss, ale i dva zkušení kaskadéři. Byla to pro ně výzva, které se však zhostili s nadšením a zápalem. „Martin měl celou dobu kamennou tvář, a to mě ještě víc vybízelo k tomu se s ním prát. Byla čest se s ním pustit do křížku,“ zavzpomínal Bilina.

Avšak v momentě, kdy hercům není vidět do tváře, se do boje pustí kaskadéři. „Viděl jsem svého dvojníka – Petr Kotík je výborný sportovec. Já takové natáčení miluju. Jenže ten den, kdy jsme to natáčeli, jsem měl zablokovaná záda… Ale dal jsem to, myslím, nakonec se ctí. Musí se to nacvičit úplně do detailu. Je to choreografie, kterou kaskadéři secvičili a nás ji naučili. Pak se to bralo z různých úhlů,“ popisuje scénu, jak vznikala před kamerou.

Záda pořádně potrápila i Martina Preisse, přesto se nebál do souboje jít. „Mám trochu špatná záda, tak jsem se docela bál, co po mně koordinátor kaskadérů Petr Drozda bude chtít. Nakonec to dopadlo dobře. Dokonce mě kaskadéři pochválili a říkali, že bych mohl jít k nim,“ popsal scénu Martin Preiss, který na natáčení strávil několik hodin.

„Záběry, kdy se Martin Preiss a Šimon Bilina mají podle scénáře poprat, se točily několikrát, protože je na některé úseky museli zastoupit kaskadéři. Ve chvíli, kdy je rvačka opravdu drsná a mohlo by dojít ke zranění, už herci na place nebyli a vše pozorovali zpoza kamery,“ upřesňuje Josef Ducký.

Fingování bitky v seriálu ZOO nebylo jednoduché, na place strávili herci zhruba dvě hodiny. Než si stihnou pořádně ublížit, do boje vstoupí Sabina Laurinová coby vdova Alice Novotná, kvůli níž k incidentu vlastně došlo.

„Ten den jsem byla doslova v běhu. Jen jsem přibíhala k Martinovi a Šimonovi nebo ke kaskadérům a křičela na ně, ať toho nechají. Zvednout je nebo od sebe kluky odtrhnout, to chce sílu. Musíte se do toho opřít, ale vím, že s nimi jsem v bezpečí a nic se nestane. Pár podobných scén jsem už natáčela, takže si člověk jen z toho hereckého šuplíku vytáhne vzpomínky a jde se na to,“ popsala herečka svou účast.

Její postavě se nakonec podaří rvačku ukočírovat. Jak se však rozhodne tváří v tvář novým okolnostem? Komu uvěří? „To neprozradím, ale naznačím, že Alice učiní ve svém životě zásadní krok, tak se dívejte,“ láká herečka Sabina Laurinová.

Autor: Pavla Krejčí. Zdroj: FTV Prima.

Diskuze Vstoupit do diskuze
Přidat na Seznam.cz
Zakládáme si na tom, aby NašeTéma.cz bylo místem bezpečné diskuze. Přidávání komentářů do diskuze je proto dostupné pouze s účtem na Seznam.cz.

Pokud jste v článku zaznamenali překlep, nesrovnalost či chybu, neváhejte nám, prosím, napsat na email: tym@nasetema.cz. Děkujeme!

Reklama
Reklama
Reklama