Supermarkert Albert a brutální velkochovy kuřat

28. 3. 2024

čas čtení 1 minuta

 

Dovolte nám prosím reagovat na Váš článek Šokující záběry odhalují hrozivé podmínky kuřat chovaných pro supermarket Albert, ke kterému jsme neměli možnost se vyjádřit. 
Albert se stal terčem kampaně hnutí Obraz i přes skutečnost, anebo právě proto, že udržitelnost a animal welfare patří mezi naše přední hodnoty, které komunikujeme na naše zákazníky. 

Záběry, které byly v úterý zveřejněny, neodpovídají standardům chovu zvířat, které nám garantují naši dodavatelé. Proto jsme okamžitě kontaktovali Státní veterinární správu a požádali je o důkladné prověření. Stejně tak prověřujeme informace s našimi dodavateli.



 

Farma, ze které záběry pochází, pak dodává drůbež široce pro českou maloobchodní síť a firma Rabbit Trhový Štěpánov je jejím majitelem. Ten nám garantuje standardy chovu, které jsou založené na pěti svobodách a můžete si je online přečíst zde. 

Kromě základních standardů chovu je ale Albert velkým propagátorem obohacených chovů s vyššími animal welfare standardy, zvětšenou možností pohybu, nutričně vyváženou stravou a dvojnásobnou délkou chovu. Právě tato kuřata pod značkou Královské získávají na popularitě a už deset farem v Česku je vyčleněno na obohacený chov této drůbeže jen pro Albert.   Úspěch u zákazníků díky naší práci a osvětové komunikaci tak posouvá trh směrem k zahraničním standardům, o kterých hnutí Obraz hovoří. Prosíme, abyste přihlédli k této části příběhu, kterou Obraz nevypráví, a zohlednili ji pokud možno ve vašem článku včetně titulku.  

1
Vytisknout
1442

Diskuse

Obsah vydání | 2. 4. 2024