Odvolání ve Feriho případu projedná pražský městský soud 22. dubna

foto Soud vynesl rozsudek v případu bývalého poslance TOP 09 Dominika Feriho, který je obžalován ze dvou znásilnění a jednoho pokusu o znásilnění, 2. listopadu 2023, Praha.

Praha - Městský soud v Praze projedná odvolání v případu bývalého poslance Dominika Feriho obžalovaného ze znásilnění v pondělí 22. dubna. Vyplývá to z justiční databáze. Feriho loni v listopadu Obvodní soud pro Prahu 3 nepravomocně odsoudil ke tříletému vězení, proti rozsudku se bývalý politik odvolal. Už dříve obžalobu opakovaně popřel a odmítl, že by se dopustil jakéhokoli sexuálního násilí.

Feri se podle nepravomocného rozsudku obvodního soudu dopustil tří skutků. Dva se podle obžaloby staly v březnu a v listopadu roku 2016 v jeho bytě v Praze 3. Feri podle verdiktu obě dívky, kterých se skutky týkají, přes jejich nesouhlas líbal a osahával a následně s nimi prováděl různé sexuální praktiky. Jedné z nich bylo v té době 17 let.

Třetí incident se stal podle rozsudku v roce 2018, kdy si Feri pozval do Poslanecké sněmovny ženu kvůli možné pozici stážistky. Ženu se podle soudu pokoušel líbat a osahávat, podařilo se jí ale odejít, obžaloba proto případ kvalifikuje jako pokus o znásilnění.

Feri ve své závěrečné řeči mimo jiné poukazoval na údajné rozpory ve výpovědích žen. Řekl také, že policie a státní zástupce k jeho případu přistupují alibisticky. Stíhání pro něj znamenalo destrukci pracovního, ale i osobního života, uvedl. Po vynesení verdiktu novinářům řekl, že je z rozsudku zklamaný, doufá v to, že odvolací soud bude mít na případ jiný názor.

Podle nepravomocného rozhodnutí obvodního soudu by měl Feri třem poškozeným zaplatit celkem 510.000 korun, jedné z nich měl navíc uhradit dalších 33.000 za psychoterapii. Podle serveru iROZHLAS a Radiožurnálu se ženy proti výši přiznaného zadostiučinění odvolaly. Státní zástupkyně, která pro Feriho tříleté vězení požadovala, proti rozhodnutí soudu odvolání nepodala.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 27.04.2024 ČTK

Reklama

20°C

Dnes je sobota 27. dubna 2024

Očekáváme v 17:00 18°C

Celá předpověď