Další stolní adaptací videohry bude survival Don’t Starve

28. 3. 2024 9:45 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Docela mladé studio Glass Cannon Unplugged stále ještě přihazuje do kotle svého už značně rozjetého vlaku stolních adaptací videoher. Přestože studio zatím vydalo pouze deskovku Frostpunk (naštěstí povedenou), tak už má zafinancované další projekty Apex Legends a Dying Light, před časem oznámilo deskovku i RPG podle Diabla a nyní k tomu všemu přidává ještě Don't Starve.

Don't Starve: The Board Game zdroj: Glass Cannon Unplugged

Don't Starve: The Board Game bude kooperativní hrou pro 1 až 4 hráče s na míru vytvořeným sólo módem. Adaptace bude ctít svou videoherní předlohu z roku 2013 od studia Klei, a to nejen z hlediska herních mechanismů, ale i ikonického výtvarného stylu, který sám o sobě umí být docela děsivý, v každém případě atmosférický.

V deskovce vás tedy čeká přežívání v otevřeném světě, který vaší dlouhověkosti není nakloněný. S překonáním překážek a střídání dne a noci vám pomůže výroba nejrůznějších předmětů z nasbíraných surovin.

Budou pro vás připravená těžká rozhodnutí i dynamické souboje, ale jelikož je to úplně poprvé, co o sobě deskovka dává vědět, informace jsou velmi omezené. Za hrou stojí Rafał Pieczyński, který dříve vedl vývoj deskovek Frostpunk a Apex Legends.

I Don't Starve: The Board Game se neobejde bez zafinancování fanoušky – hra se objeví na Kickstarteru v druhé polovině letošního roku, což by napovídalo, že dřív než v roce 2025 nevyjde. A když se pozorně zadíváte na první uvolněný obrázek výše, všimnete si české vlaječky, takže můžete počítat s češtinou (a pravděpodobně od Albi, které je podepsané pod ostatními projekty studia).

Nejnovější články