Kolik provokací premiéra Fialy český občan ještě unese?

fiala brejličky brýle
28.3.2024 10:11
Aby bylo jasno o čem je řeč: Vláda schválila další peníze na munici pro Ukrajinu. Nebudu zde vypisovat, kde všude se v rozpočtu škrtalo, kde se omezovala investiční výstavba, kde je potřeba investovat do armády (tedy NE formou stíhaček F35), jednoznačně podpořit v celé šíři školství, zemědělství atd., atd., atd.

V diskusích ke konfliktu na Ukrajině vystupují veřejně mnozí z vládního tábora a víceméně melou všichni stejnou písničku:  Rusko je agresor a proto napneme všechny síly k podpoře Ukrajiny (ať to stojí co stojí). Jako vosí hnízdo, kterého se nelze dotknout, jsou vnitřní poměry na Ukrajině za 20 let zpět a zvláště jako 3 sršní hnízda dohromady je vývoj a skutky za 8 let 2014 – 2022 – chraň ruka Páně se čehokoli z toho dotknout! Ale vždyť právě tam je buď zcela a nebo částečně schovaný důvod útoku Ruska na Ukrajinu. A právě zde je to odsouzeníhodné pokrytectví celé pětikolky, konkrétně celé vlády se stoosmičkou za zády a s Fialou v čele.

Už vícekrát jsem se vyjádřil, že s krokem Ruska v započetí bojů nesouhlasím, byť ke stejnému kroku byla připravena rovněž armáda Ukrajiny. Situačně jako zadek na dekl do toho zapadá známé prohlášení mamá Merkel, že Minsk 1 a Minsk 2 byl jen získaný čas na vyzbrojení ukrajinské armády. Mělo se zase jednat a ne naskočit na snažení válečných jestřábů z USA začít válku.

Ale zpět k věci; jestli vláda schválila další peníze pro Ukrajinu, tak je potřeba to přeložit: sebrala peníze občanům bez optání a věnovala je na vytvoření dalších X tisíc mrtvých. A m.j. tady je správná otázka: kolikpak ti rozdávající věnovali (alespoň symbolicky) ze svých nadstandardních platů?

Na druhou stranu, tedy do opozice míří dost vážná kritika: proč se za každou druhou větou neptají pana Fialy a spol.: „Opravdu věříte ve vítězství Ukrajiny? Tedy zatlačit Rusy do hranic před r. 2014?“ Je potřeba takto odhalit, k čemu ty náboje budou sloužit. Je to na účet opotřebovací válce (jak si ji především přejí ti za mořem)? Pak ale tu celou sbírku iniciovali pokrytci a vrahové dalších tisíců lidských životů!!

Opozice má jasný úkol:

1)Přinutit vládní pětku k diskusi o poměrech na Ukrajině v uplynulých dvaceti letech s důkladným přihlédnutím ke kriminálním zločinům na území Donbasu a Luhanska, hlavně v letech 2014 – 2022. Rovněž z minulosti přetrvávající silná korupce, kdy i v současnosti jsou záchyty zbraní u evropské mafie, by měla být na pořadu dne.

2)Při diskusích k bodu 1 veřejně jednoznačně odsoudit nacionálně-fašistické uskupení a adoraci německých fašistických pohlavárů a rovněž používání fašistického označení na uniformách a při tetování.

3)Za účasti vojenských expertů poukázat na nemožnost ukrajinského vítězství v podobě zatlačení ruské armády za hranici z r.2014. V té souvislosti odsoudit prodlužování války vojenskými dodávkami. Jednoznačně s tím souvisí další tisíce zbytečně utracených životů.

P.S.

Velmi chválené zásahy ukrajinských záškodnických skupin hluboko v týlu Ruska jsou sice vojenským úspěchem, ale v odvetě to vede k zásahům i na cíle nevojenského charakteru, což m.j. může zdražit ropu, jak už varovaly i americké instituce.

 

 

miroslav kulhavy
Jsem důchodce, který neztratil zájem o dění doma i v zahraničí.

Komentáře

Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.