Moderní postel

Ložnice je pro každého místem odpočinku a kvalitního spánku. Abyste si obojí užili naplno, musíte si tuto místnost šikovně zařídit. Naštěstí to nemusí být vůbec drahé. A nepotřebujete ani designéra interiérů, aby vám pomohl. Všechno zvládnete sami a ta málo peněz. Musíte se jen držet pár základních prvků. Poradíme vám, jak začít a postupovat dál.

Zaměřte se na základní prvky

Při zařizování ložnice začněte s nezbytnými prvky. Kvalitní matrace a pohodlný polštář jsou klíčové pro dobrý spánek. Manželská postel bude ve vaší ložnici největší kus nábytku. Vybírejte ji proto s rozvahou. Investice do těchto základních prvků je dlouhodobým závazkem k vašemu zdraví a pohodlí. Investovat musíte hlavně do těchto předmětů:

  • postel,
  • matrace,
  • ložní prádlo,
  • deky a polštáře.

Využijte kreativní úložný prostor

Levné a efektivní úložné řešení může změnit atmosféru vaší ložnice. Zvažte použití boxů pod postel, které poskytují skrytý prostor pro sezónní oblečení nebo přebytečné věci. Kreativní použití poliček a regálů může také dodat ložnici charakter.

Osvěžte prostor novým povlečením

Jednoduchým způsobem, jak přidat styl do ložnice, je výměna povlečení. Barevné nebo vzorované povlečení může okamžitě oživit prostor. Vyhněte se nákupu celé sady nového nábytku – změna povlečení přináší výrazné výsledky za nízké náklady. Základem je matrace 160×200 centimetrů nebo jiný rozměr podle rozměru postele. Ložní povlečení můžete vždy změnit, ale kvalita spánku bude vždy záviset na matraci.

Recyklujte a renovujte nábytek

Místo nákupu nového nábytku zkuste recyklaci a renovaci. Starý nábytek může být novým životem po důkladném čištění a malování. Tato ekonomická varianta nejen šetří peníze, ale také přidává do ložnice unikátní a osobitý nádech.

Investujte do osvětlení

Správné osvětlení může zcela změnit atmosféru místnosti. Uvažujte o nákupu levných, ale stylových lamp nebo světel. Vytvoření teplého a příjemného světla má klíčový vliv na pohodu v ložnici. Svíčky nebo LED světla mohou být další cenově dostupným způsobem, jak vytvořit intimní atmosféru.

Osobní dotek rostlin a dekorací

Zajímavé dekorace a živé rostliny dodají ložnici osobní nádech. Kromě estetického hlediska mají rostliny také pozitivní vliv na kvalitu vzduchu. Kupujte levné dekorativní předměty, které vystihují váš osobní styl a vytvářejí příjemné prostředí pro odpočinek.

Zařídit pohodlnou a stylovou ložnici nemusí být finančně náročné. S důvtipem, kreativitou a taktickým nakupováním lze vytvořit útulné útočiště, ve kterém se budete cítit dobře a které bude odrážet váš vlastní vkus. Sledujte aktuální slevy a výprodeje, abyste mohli využít dostupné nabídky a přitom ušetřit. Vaše nově zařízená ložnice bude nejen pohodlným místem k odpočinku, ale také svědčit vaší kreativitě a vkusu.

Zdroj náhledové fotografie: Kristen Prahl / Shutterstock.com