Spolupráce

Převod obrázků na text není sci-fi – AI to zvládá levou zadní

Umělá inteligence a to, co dokáže, se aktuálně skloňuje v mnoha pádech. Obvykle se pozornost lidí upírá především k možným hrozbám, které představuje, a mnoho z nás se snadno nechá strhnout obavou o své soukromí, práci, ale i to, čemu můžeme či nemůžeme věřit.

Naučit se fungovat v novém světě, kde pravda není vždy to, co na vlastní oči vidíme, nemusí být snadné. Než ale umělou inteligenci zavrhneme, je potřeba zaměřit se i na to, co může přinášet, a to, jak nám může usnadnit náš každodenní život. Skutečně – i vám osobně může zjednodušit rutinní úkoly, pomoci s dříve neřešitelnými věcmi, umožnit vám fungovat efektivně a šetřit čas na věci, které vás skutečně baví.

Šetřete svůj čas i energii

Umělá inteligence není jen o generování textu – umí daleko víc. Třeba převod obrázků na text. K čemu vám to bude, ptáte se? Představte si následující situace – ve škole si třeba vyfotíte prezentaci, kterou učitel promítá na tabuli, nebo si v knihovně naskenujete důležité pasáže z učebnice. Bez umělé inteligence by vás nyní čekaly hodiny času stráveného přepisem textu do upravitelné podoby. Umělá inteligence tohle ale zvládne za vás – doslova za pár sekund. Deeply nabízí jedinečnou službu převodu obrázků na text. Dokáže přečíst jakýkoliv text z obrázku v různých formátech a vygenerovat z něj holý text, který je připraven na další práci.

Jak to funguje?

Deeply využívá metodu Computer Vision, což je oblast umělé inteligence, která cílí především na zpracování obrazových dat. Díky této schopnosti dovede umělá inteligence vyhledat a rozpoznat text na obrázku a převést jej do formy, která umožňuje snadné další zpracování.

Umělá inteligence je zde, aby vám pomohla být efektivnější, trávit méně času rutinními úkoly a věnovat se tomu, co za to opravdu stojí. Buďte i vy o krok napřed díky možnostem AI a vyzkoušejte si Deeply na vlastní kůži.

Zdroj náhledového obrázku: Pixabay

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button