Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Judista Martin (†20) zahynul při tragické nehodě: Dojemná slova trenéra a kolegů!

Autor: pma - 
28. března 2024
10:35

Dvacetiletý Martin byl nejen nadaným judistou a trenérem, ale i laskavým a spolehlivým taxikářem. Jeho nejbližší však zasáhla smutná zpráva. Martinův život v neděli vyhasl při dopravní nehodě nedaleko slovenských Levic. Kolegové zesnulého mladíka dokonce založili sbírku, kterou chtějí podpořit Martinovu rodinu. 

K neštěstí došlo v neděli večer mezi obcemi Nový Tekov a Malé Kozmálovce. „Řidiči vozu Peugeot 406 pravděpodobně vběhla do cesty lesní zvěř a při snaze se jí vyhnout strhl volant a sjel mimo silnici, kde narazil do stromu. Ve vozidle se kromě řidiče nacházela ještě jedna osoba,“ uvedla k nehodě slovenská policie. 

Hasiči a záchranáři se ihned po příjezdu na místo snažili oba muže ve voze vyprostit prostřednictvím hydraulického nářadí a udržet je při životě. U 20letého řidiče se to povedlo, bohužel stejně starý Martin, který seděl na místě spolujezdce, takové štěstí neměl. 

„Druhý 20letý pacient bohužel utrpěl zranění neslučitelná se životem,“ sdělila mluvčí záchranářů Petra Klimešová. Policie řidiče podrobila dechové zkoušce, která byla negativní. Šofér se navíc nevyhne stíhání za trestný čin usmrcení.

Zesnulý Martin se dlouhé roky věnoval judu. Před pěti lety dokonce získal cenu Sportovec roku města Levice. „Trénoval u nás od deseti let a měl i úspěchy. Byl to velmi dobrý kluk, každý ho měl rád,“ řekl se slzami v očích předseda Judo klubu Levice Ludvík Kossúth, který byl v minulosti mladíkovým koučem.

„Martine, nikdy na tebe nezapomeneme, dávej tam vzhůru na nás pozor, byl jsi výjimečný a navždy zůstaneš v našich srdcích,“ dodal zničený Kossúth. Mladík byl také velkým bojovníkem. Před několika lety mu zemřela maminka a o Martina a jeho bratra se staral otec s babičkou. 

Zpráva o Martinově smrti zasáhla i jeho kolegy z taxi služby, pro kterou mladík pracoval. „Milý Maťko... Nedokážeme uvěřit, co se stalo, ta zpráva nás všechny zasáhla. Budeš zde mezi námi moc chybět. Byl jsi jeden úžasný člověk, dobrý, laskavý a plný elánu, vždy byla s tebou legrace, každého jsi uměl rozesmát svým humorem. Ještě v sobotu jsme se spolu smáli,“ popsali zdrcení kolegové. Ti také založili veřejnou sbírku, kterou chtějí podpořit Martinovu rodinu.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání