Plánujete vyrazit s přáteli na kola nebo jste si například pořídili karavan či přívěs, se kterým chcete jezdit po kempech? V obou těchto případech se bez kvalitního tažného zařízení neobejdete. Víte ale, podle čeho jej vybrat a na co se zaměřit? Abyste brázdili silnice bez obav, přinášíme vám praktický návod na to, jak vybrat tažné zařízení, které vám udělá radost, protože bude naprosto odpovídat veškerým vašim požadavkům.

Tažné zařízení vybírejte podle typu auta

Než se vrhnete do výběru, zjednodušte si práci tím, že budete hledat pouze takový model, který je pro vás vhodný. Jak ho poznáte? Tažná zařízení se vyrábějí pro jednotlivé modelové řady aut a jsou vyvíjena v souladu s jejich technickými vlastnostmi i aerodynamikou. Řídíte-li například Octavii řady 2, tažné zařízení Octavia 2 je přesně to, které budete potřebovat.

Vždy sázejte pouze na kvalitu

Aby vaše cesty s tažným byly bezpečné a bezproblémové, myslete na to již před nákupem. Vyhněte se obloukem pochybným výrobcům a raději vsaďte na kvalitu. Nezáleží na tom, zda si pořizujete tažné zařízení Octavia 3, Fabia 2 nebo třeba ani neřídíte Škodovku a vybíráte zcela jiné modely, libovolné tažné zařízení je možné pořídit si v provedení se speciální antikorozní povrchovou úpravou, což pozitivně ovlivní jeho životnost.

Prodloužená záruka je výhodou

Kromě speciálních povrchových úprav, je příjemným bonusem také to, když při jeho koupi obdržíte delší záruku, než je běžné. Například u prodejce tažných zařízení Autocar získáte záruku 5 let.

Pevné a odnímatelné tažné zařízení

Jakmile se rozhodnete pro nákup, máte na výběr ze dvou variant:

  1. pevné,
  2. odnímatelné.

Pevné můžete ze svého vozu odmontovat pouze s pomocí nářadí. V případě, že koule nijak nezastiňuje vaši registrační značku či zadní světla, můžete s ním jezdit i tehdy, kdy jej nepoužíváte.

Odnímatelné tažné zařízení lze pořídit ve verzi odnímatelné s bajonetem a svislé s bajonetem. Výhodou vertikálního provedení je to, že jakmile odstraníte tažnou kouli, není téměř patrné, že je na vašem voze tažné zařízení a nedochází k narušení estetického dojmu z automobilu.

Zdroj náhledové fotografie: xiaoliangge – stock.adobe.com

Subscribe
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře