Kdo je Taylor Swift: Z malé farmářky na světová pódia. Víte, kdo píše její písně?

Kdo je Taylor Swift?

Mladá, talentovaná, úspěšná a bohatá – těmito všemi slovy by se dala charakterizovat jedna z nejúspěšnějších zpěvaček tohoto století. Taylor Swift se narodila před 34 lety v Pensylvánii a její jméno zná nyní téměř celý svět. Pojďme se společně podívat na její úspěchy a vysvětlit si, proč patří k nejvlivnějším ženám na světě a v čem se vlastně skrývá její kouzlo.

Nejvýdělečnější světové turné v historii? To se brzy ukáže

Taylor Swift je synonymem úspěchu a jak se zdá, vše, na co sáhne, se ji podaří. Její světové turné Eras Tour trvá neuvěřitelné tři hodiny, a dokonce bylo i zfilmováno a promítáno v řadě kinosálů. V těch Swifties, jak se fanouškům této popové divy říká, tančili před plátnem a po celou dobu se svou ikonou zpívali texty jejích písní. Není určitě překvapením, že právě toto tour se podle odhadů odborníků stane tím vůbec nejvýdělečnějším v historii. Prozatím totiž vydělalo více jak miliardu amerických dolarů a stále neskončilo.

Miliardové impérium se stále zvětšuje

Tím se rovnou dostáváme k další zajímavosti o této popové ikoně. Podle odhadů se právě díky Eras Tour stala Taylor Swift miliardářkou. Její jmění je odhadováno na přibližně 1,1 miliardy amerických dolarů. Ovšem tím zmínka o financích rozhodně nekončí. Velký příspěvek totiž přinesla i samotné Americe. K HDP přispěla díky svému turné částkou okolo 4,3 miliard dolarů a místa, ve kterých se koncerty konaly, si její přítomnost nemohla vynahradit. Fanoušci totiž zvýšili nejenom tržbu hotelům, ale také gastronomickým zařízením.

Z farmy až na světová pódia

O celosvětovém úspěchu se ale malé Taylor mohlo pouze zdát. Vyrůstala totiž se svou rodinou na farmě a na kytaru ji naučil hrát opravář počítačů a hudebník ve městě, kde vyrůstala. Svou první píseň složila nedlouho poté.

Chytlavá melodie a zapamatovatelné texty

Jakmile se Taylor Swift uchytila v hitparádách, její kariéra začala strmě stoupat vzhůru. Její nejnovější album s názvem Midnights po svém uvedení začalo bourat streamovací platformy a písně si okamžitě našly své posluchače. Čím to ale je, že je Taylor tak úspěšná? Je mladá, krásná a nadaná. Ovšem tyto předpoklady k celosvětovému úspěchu přeci jen nestačí.

Tím tajemstvím bude proto pravděpodobně to, že je autorkou všech svých písní. Právě s jejich pomocí se dokáže dotknout srdcí svých posluchačů a vrýt se jim do paměti. Každého totiž potěší, že podobné pocity nezažívá sám, ale zná je i celosvětová megastar jakou Taylor bezesporu je. Přidejte k tomu chytlavou melodii a úspěšný singl je na světě.

Přezdívky, šťastné číslo a další zajímavosti

Chcete se o této úspěšné zpěvačce dozvědět i něco navíc? Máme pro vás výběr toho nejzajímavějšího:

  • Přátelé mají pro Taylor Swift celou řadu přezdívek a nejčastěji ji říkají Tay, T-Swift, Swifty či T-Swizzle.
  • Tay se narodila 13. prosince 1989. Možná i proto, že se číslo třináct vyskytuje v datu jejího narození, považuje ho za své šťastné.
  • Poslechněte si píseň Change. Je vám povědomá? Jak by také ne, byla oficiálně používána během olympijských her v roce 2008.
  • Miluje Disney a vše okolo něj.
  • Určitě vás nepřekvapí, že se Taylor Swift řadí k nejvlivnějším ženám světa.

Přestože je Taylor Swift teprve třicátnice, je pozoruhodné, kolik toho již za svou pěveckou kariéru dokázala. V roce 2024 bude pokračovat ve svém Eras Tour a zavítá také do Evropy. Do Prahy se sice nepodívá, ale fanoušci za ni mohou vyrazit do Německa, Polska či Rakouska. I pokud nepatříte k jejím fanouškům a znáte pouze několik jejích písní, určitě bude zajímavé sledovat, kam až její hvězda vystoupá.

Zdroj foto: www.freepik.com