Balení jídla ekologicky – jde to snadno a bez námahy

Jídlo s sebou je zcela běžnou součástí naší kultury. Ne vždy máme čas najíst se přímo doma nebo v restauračním zařízení. Jednoduše nám možnost odnosu jídla dává daleko větší flexibilitu a příležitost naplnit své žaludky kdykoliv a kdekoliv podle naší potřeby a časového rozvrhu.

Jenže jídlo s sebou přináší i jisté nevýhody, které je třeba brát velmi vážně. Řeč je zejména o nezbytných obalech, které mohou v důsledku velmi zatěžovat odpadové hospodářství a samozřejmě následně i přírodu a celý ekosystém. Existuje možnost, jak tohle změnit?

Odpad, kam se podíváš?

Zamyslete se, kolik odpadu po vašem jídle, které si odnesete z restaurace, zůstane. Krabička z různých materiálů, sáček, možná i příbory nebo ubrousky. Vše použijete pouze jednou, aby to následně šlo do odpadu a odtud do spalovny či na skládku. A představte si, že to takhle udělá každý váš kolega, člen rodiny, obyvatel města nebo i celého státu. V důsledku může jít skutečně o enormní množství odpadu, který zatěžuje naši planetu.

Obaly na jídlo ekologicky

Obaly jsou dlouhodobý problém v celé řadě odvětví průmyslu. Zdaleka se to netýká jen potravin a jídla obecně. Ale někde se začít musí – a proč ne právě v tomto odvětví? Dnes to naštěstí jde. Na trhu existují ekologické obaly na jídlo, které jsou navíc nejen „zelené“, ale také funkční, odolné a nabízí uživatelský komfort i šetrnost k přírodě.

Pořídit si můžete produkty vyrobené z přírodních materiálů, které se po vyhození lépe a rychleji rozkládají. Díky tomu bude příroda mít zase o něco méně práce a vy přispějete ochraně planety pro budoucí generace.

Co vše si můžete na webu Pack and Care pořídit? Jsou to nejrůznější krabice na dezerty, zákusky, koláče nebo chlebíčky v mnoha různých rozměrech. Dále můžete koupit papírové misky na polévky a saláty včetně vhodného víčka. Samozřejmostí jsou krabice na pizzu v různých rozměrech tak, aby se vyhovělo takřka jakékoliv restauraci. Chybět nesmí ani krabičky na hamburgery, nejrůznější papírové sáčky na pečivo, ovoce či vejce. Nabídka je skutečně široká a stále se vyvíjejí nové cesty, jak využívat materiály, které přírodu ještě méně zatěžují. Zajímavou alternativou mohou být i obaly na jídlo vyrobené z cukrové třtiny.

Udělejte krok k udržitelnosti

Pokud by se vás někdo zeptal, zda vám záleží na přírodě a naší planetě a chcete, aby se zde dobře a zdravě žilo, jistě byste s odpovědí neváhali. Jenže problém obvykle nastává, když to vyžaduje z naší strany nějakou aktivitu. Zrovna v případě ekologických obalů se však není potřeba obávat zvýšení nákladů, menší praktičnosti nebo jiných obtíží. Jde jen o to učinit ekologickou a udržitelnou volbu a přispět svou troškou do mlýna. Je to vlastně úplně jednoduché – tak neváhejte a přispějte k lepší budoucnosti nás všech.

Zdroj náhledové fotografie: Unsplash.com