Kde koupit vstupenky na MotoGP na příští sezónu?

Fanoušci čtyř kol mají Formuli 1, milovníci motocyklů zase MotoGP. Tahle královská disciplína a jména jako Valentino Rossi nebo John Surtees jsou nesmrtelná. Jak by se vám líbilo přihlížet závodům na motorkách naživo? Koupit vstupenky na závod MotoGP je jednoduché, můžete si je objednat online. 

Mistrovství světa silničních motocyklů se zrodilo už roku 1949. Dělí se do tříd Moto3, Moto2 a MotoGP, přičemž právě ta poslední je vrcholem motocyklového sportu. Každý závod série MotoGP je obrovskou podívanou už jen díky tomu, že závodní motocykly se nevyrábějí sériově (sériové jsou jen některé součásti, např. motory).

Aktuálně se každá sezóna skládá z cca dvaceti závodů (v sezóně 2023 to bylo 21 závodů) na uzavřených okruzích – prakticky jde výhradně o bezpečné specializované autodromy. Lokality jsou proměnné, některé ubývají a jiné přibývají, v roce 2023 se například poprvé jelo v Indii a Kazachstánu. Takže už víte, jaké MotoGP tickets si pořídíte vy?

Jaký závod MotoGP si vyberete?

Sezóna MotoGP trvá zpravidla od března do listopadu. Roku 2024 poběží už 76. sezóna, opět bez Brna. Na brněnském Masarykově okruhu se závody MotoGP jezdily do roku 2020. Kdysi moderní trať je totiž aktuálně ve špatném stavu a s opravou se váhá, stála by asi sto milionů. Na další MotoGP v Česku tedy raději nečekejte a vyhlédněte si zahraniční závod. Můžete ho spojit s dovolenou, výběr destinací je pestrý.

Sezóna startuje koncem března v Portugalsku, pokračuje v Argentině, USA a pak se vrací do Evropy do Španělska, Francie, Itálie, jede se také v Nizozemsku, Německu a samozřejmě Rakousku. Nejbližší destinací je pro nás rakouský Red Bull Ring. Kdo by chtěl cestovat do exotičtějších míst, může se vydat do indonéského Lomboku, Austrálie, Thajska, Malajsie či Kataru. Do těchto zemí se MotoGP přesouvá na podzim, kdy už v Evropě není počasí příliš příznivé. 

Kupte si vstupenky na MotoGP i s ubytováním

Pokud víte, že se chcete vydat na nějaký závod MotoGP v příští sezóně, začněte řešit lístky, dopravu a ubytování co nejdříve. Každý závod série MotoGP je obrovskou událostí a hotely v dané oblasti bývají plné řadu měsíců dopředu. Dobrou zprávou je, že si můžete pořídit vstupenky v balíčku spolu s ubytováním a zajištěným transferem mezi ubytováním a závodním okruhem.

Balíčkem ušetříte spoustu času, starostí a dost možná i peněz. Nebudete muset shánět ubytování na vlastní pěst, ani řešit, jak se dostanete až k okruhu, půjčovat si auto, plánovat parkování atd. V ceně balíčku navíc bývá i průvodce, který je vám k dispozici a pomůže vám zorientovat se na závodním okruhu.

Jak si objednat vstupenky na MotoGP?

Vstupenky jednodenní, na celý víkend, klasické i VIP pořídíte přes globální vstupenkový portál Global-tickets.com. Nemějte strach, portál je v češtině a vstupenky vám budou do Česka zaslány bezplatně, a to v plně pojištěné zásilce. Důležité je, že vstupenky jsou uvolňovány postupně, na některé závody příští sezóny už tedy k dispozici jsou, na jiné si ještě budete muset počkat. Na portálu však máte možnost zaregistrovat se pro získání Early Bird vstupenek. Až budou vstupenky k dispozici, budete přednostně upozorněni.

Global-tickets.com je jedna z největších evropských agentur prodávající vstupenky na takové velké akce, jde o spolehlivého prodejce. Tak už víte, s kým se na MotoGP vydáte a na který závod sezóny 2024 to bude?

Zdroj náhledových fotografií: Pixabay

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *